Noul SUV de la Lucid va fi lansat în 2024. Gravity ar putea rivaliza cu Tesla Model X

Autor: Ionuț Vîlciu 16 nov. 2022 Știri auto

Noul model al celor de la Lucid se numește Gravity. Acesta este un SUV complet electric care se va lansa în 2024.

După succesul pe care l-a avut cu limuzina sa electrică numită Air, Lucid continuă incursiunea sa pe piața mașinilor electrice cu un nou model. Acesta va fi numit Gravity și va fi un SUV. Noul model va utiliza tehnologie derivată din cea a sedanului Air, scrie AutoExpress.

O serie de fotografii teaser oferă o primă privire asupra designului noului SUV Lucid. Stilul este imediat familiar, cu linia contrastantă a acoperișului, așa cum vedem pe modelul Air, acum împrumutată și de noul SUV.

Gravity va sosi cu opțiuni de cinci, șase sau șapte locuri, așa că ar trebuie să aibă o lungime destul de mare. Partea din spate are un aspect destul de angular, așa că ar trebui să ofere spațiu suficient pentru cei din spate. În versiunea cu șase locuri, rândul din mijloc va fi format dintr-o pereche de scaune ajustabile.

Lucid Gravity ar putea fi un concurent pentru Tesla Model X

Spre deosebire de Tesla Model X sau de alte SUV-uri lansate recent, Gravity are un desing mai pătrățos, aproape convențional. Adoptă un stil clasic, ca cel al unui Range Rover sau așa cum am putut vedea pe noul Volvo EX90. Cât despre design-ul interior, acesta ar trebuie să urmeze linia întâlnită pe sedanul Air.

Trenul de rulare ar putea fi împărtășit cu modelul Air. Asta ar însemna că noul SUV ar putea dispune de cifre de putere serioase. Cea mai puternică variantă a lui Lucid Air are 1200 de cai putere. Acest lucru ar putea face din Gravity un adversar de temut pentru multe dintre SUV-urile electrice actuale.

De asemenea, compania susține că, în afară de propriul său sedan, care poate parcurge o distanță de peste 800 de kilometri cu o singură încărcare, Gravity va oferi mai multă autonomie electrică decât orice altă mașină.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lucid


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide