Parteneriat Mazda-Toyota: Viitoarea Mazda 2 va fi o Toyota Yaris

Autor: George Cristea 02 dec. 2020 Știri auto

Mazda extinde parteneriatul pe care îl are cu cei de la Toyota și are în vedere înlocuirea modelului de clasă mică Mazda 2 cu o versiune dezvoltată de Toyota. Practic, viitoarea Mazda 2 ar putea fi o Toyota Yaris cu siglă Mazda.

Intră în Galeria FOTO

Motivul pentru care cei de la Mazda au ales să facă acest lucru este sistemul hibrid de propulsie al Toyotei Yaris. Mazda nu a dezvoltat încă niciun astfel de sistem de propulsie – și nici nu are nevoie, având în vedere parteneriatul cu Toyota.

Potrivit Autocar, informația a fost strecurată într-o prezentare a rezultatelor financiare, oficialii Mazda vorbind de „un model furnizat în regim OEM având la bază Yaris Hybrid”. Acesta ar trebui să ajungă în Europa până în 2022, urmând să fie produs pe aceeași linie de fabricație cu Yaris.

Viitoarea Mazda 2 va fi o Toyota Yaris. Care sunt beneficiile

Chiar dacă Mazda nu spune că modelul furnizat de Toyota va înlocui Mazda 2, este greu de crezut că va dezvolta un alt model având în vedere că actuala Mazda 2 are deja șase ani pe piață. Cel mai probabil, modelul furnizat de Toyota va scuti Mazda de costurile de dezvoltare într-un segment în care marjele de profit sunt transparente.

Această decizie va ajuta Mazda să scadă emisiile de CO2 la nivel de gamă pentru a se putea încadra în țintele impuse de Uniunea Europeană. De asemenea, Toyota va avea de profitat din același punct de vedere, cei doi producători împart la comun emisiile la nivel de flotă. Nu în ultimul rând, producția lui Yaris va deveni mult mai eficientă ca urmare a volumelor crescute de fabricație.

Toyota oferă aranjamente similare cu Suzuki, pentru care produce deja modelele Swace (Toyota Corolla) și Across (Toyota RAV4). De asemenea, Toyota a procedat aproape la fel cu Subaru pentru Trezia (un monovolum de clasă mică pentru care succesul nu a fost cel preconizat) și BRZ (un model care a fost însă dezvoltat în parteneriat).

Toyota Yaris a fost lansată în toamna anului trecut, iar anul acesta a fost premiată de EuroNCAP pentru rezultatele obținute la testele de impact. Pe de altă parte, Mazda 2 abia a primit un facelift anul trecut, după cinci ani de carieră.

sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide