Pasagera unui microbuz, la un pas să fie spulberată de o mașină care depășește pe partea dreaptă

Autor: ProMotor 31 mai 2021 Știri auto

O serie de manevre controversate au fost filmate pe DN 67, drumul național care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu, în apropiere de Horezu – Vâlcea.

Șoferul unui microbuz care efectua o cursă pentru transport de persoane a permis unei călătoare să coboare într-un loc nepermis. Aceasta a fost un pas să fie călcată de o mașină al cărei conducător auto a efectuat de asemenea o manevră de depășire riscantă și ilegală.

Șoferul unui autoturism care circula în spatele microbuzului nu a mai avut răbdare ca vehiculul să vireze și a efectuat o manevră de depășire riscantă. El a depășit pe marginea din dreapta a drumului, exact când pasagera se pregătea că coboare din microbuz.

Tupeul șoferului autoturismului de teren este fără margini

Întâmplarea face că femeia a sesizat pericolul din timp și a așteptat ca mașina să treacă. Apoi, speriată, a coborât din microbuz și a început să alerge și să se închine.

O fracțiune de secundă a lipsit ca să fie spulberată de mașina al cărei șofer a observat și el în ultima clipă că microbuzul deschide ușile pentru pasageri și a virat brusc la dreapta, fiind în pericol să intre în șanț, dar s-a redresat rapid și și-a continuat drumul.

Ambii șoferi, atât cel de microbuz cât și cel cu manevra riscantă de depășire, riscă însă să rămână fără permis de conducere. Pentru a preveni astfel de incidente ideal ar fi ca șoferii de microbuze să oprească mașinile doar în locuri special amenajate pentru preluarea pasagerilor.

Pe de altă parte, șoferul din mașina care face depășirea pe partea dreapta ar trebui să știe că o astfel de manevră este interzisă.

„Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală fac verificări, pentru a-i identifica pe cei implicați și a lua măsurile legale care se impun”, a declarat un reprezentant al oamenilor legii.

Sursă: observatornews.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: observatornews.ro



Comentarii
Inchide