Percheziții la firme care au făcut achiziții fictive de piese auto. Prejudiciul este uriaș

Autor: ProMotor 27 ian. 2021 Știri auto
Percheziții la firme care au făcut achiziții fictive de piese auto. Prejudiciul este uriaș

Poliţiştii efectuează în ziua de miercuri (27 ianuarie) percheziţii la o adresă din Capitală într-un dosar de evaziune fiscală prin achiziţii fictive de piese auto, prejudiciul fiind de 1 milion de lei, ca urmare a utilizării a 600 de facturi emise de firme fantomă.

”La data de 27 ianuarie a.c., într-un dosar penal aflat in supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Politia Sectorului 5 –Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pun în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucuresti. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul estimat în cauză fiind de aproximativ 1.000.000 de lei”, anunţă Poliţia Capitalei.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.000.000 de lei

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2017, administratorii unei societăţi comerciale din Bucuresti ar fi înregistrat fictiv în contabilitate peste 600 de facturi de achiziţii de piese auto în valoare de aproximativ 3.000.000 lei, documentele justificative fiind emise în numele unor societăţi fantomă, informează news.ro.

La sediul Poliţiei Sectorului 5 vor fi duse cu mandat mai multe persoane. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Municipiului Bucureşti.

În urmă cu o săptămână, polițiștii au descins la hoții de catalizatoare din Dâmbovița

În ziua de 20 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza localităţii Petrești, județul Dâmbovița, la locuințele a trei persoane bănuite de furt calificat și conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 10.000 de lei. Catalizatorul poate fi valorificat pentru că are în componența sa metale prețioase. Se pare că aceste catalizatoare conțin, printre altele, și câteva grame de platină, așa că ele au devenit foarte „apetisante” pentru hoți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide