Poliția a descins la hoții de catalizatoare din Dâmbovița

Autor: ProMotor 21 ian. 2021 Știri auto

Un tânăr de 20 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore în urma cercetărilor desfășurate de poliţiştii Serviciului Investigații Criminale Argeș.

În ziua de 20 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza localităţii Petrești, județul Dâmbovița, la locuințele a trei persoane bănuite de furt calificat și conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Cinci percheziții domiciliare au fost efectuate pe raza județului Dâmbovița

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2020, trei tineri, de 19, 20, respectiv 22 de ani, toți din Petrești, județul Dâmbovița, ar fi sustras catalizatoarele montate pe trei autoturisme, care erau transportate cu o platformă auto ce fusese implicată într-un eveniment rutier pe A1 București-Pitești și se afla răsturnată, precum și mai multe bunuri din cabină.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 10.000 de lei. Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și indisponibilizate o parte din bunuri, prejudiciul fiind recuperat parțial. 5 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeş, pentru audieri.

După administrarea probatoriului, tânărul de 20 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul aceleiași zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţii infracționale.

Catalizatorul poate fi valorificat pentru că are în componența sa metale prețioase. Se pare că aceste catalizatoare conțin, printre altele, și câteva grame de platină, așa că ele au devenit foarte „apetisante” pentru hoți. La punctele de reciclare a metalelor un catalizator uzat poate fi vândut cu aproximativ 100 de euro, însă prețul acestora poate crește substanțial în funcție de model. Astfel, hoții s-au specializat în furtul acestor piese și, uneori, nu se sfiesc să le taie de pe mașini, în plină zi, chiar și de pe mașinile aflate pe străzi circulate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Târgoviște



Comentarii
Inchide