Ce performanță a reușit Dacia Sandero în Franța? Nici francezilor nu le vine să creadă!

Autor: Elena Luchian 04 ian. 2021 Știri auto

Dacia Sandero a reușit o performanță incredibilă în Franța. Este, pentru al 5-lea an la rând, cea mai vândută mașină în Hexagon.

GALERIE FOTO

Clasamentul rezervat mașinilor vândute către persoane fizice este flatant pentru producătorul român. Dacia Sandero este cea mai populară mașină în rândul clienților francezi.

98.376 de unități construite la Mioveni au ajuns în Franța în 2020. 53.417 dintre acestea au fost trecute în contul lui Sandero. Dacia a vândut acolo și 13.974 de mașini cu GPL, înregistrând cele mai bune rezultate și în acest segment, cu o cotă de piață de 83,6%.

Producătorul român a înregistrat, pe piața auto din Franța, o scădere cu 30% față de anul 2019, în contextul unor cifre cu 25% mai mici față de acum doi ani.

Grupul Renault a vândut în total 436.467 unități pe piața franceză.

Dacia Sandero II este cea care a realizat performanța

Cifrele sunt trecute în contul lui Sandero II, pentru că noua generație a fost disponibilă la comandă abia începând cu sfârșitul anului trecut.

În Franța cea de-a doua generație a modelului românesc are un preț de pornire de 8.290 de euro. Cu aceeași echipare și aceeași motorizare, Sandero II pornește de la 7.870 de euro în România.

Noua generație vine, și în Franța, și în România, cu aproximativ același preț. Mașina care se vinde în Hexagon pornește de la 8.690 de euro, sumă rezervată versiunii SCe 65. În țara noastră, noul Sandero pleacă de la 8.600 de euro.

Cea de-a treia generație aduce diferențe semnificative în ceea ce privește dotările, dar și prin prisma locației producției. Pentru prima dată în istoria modelului aflat pe piață din anul 2007, acesta nu se va mai construi la Mioveni, ci la uzina Grupului Renault din Maroc. La Mioveni se va produce în continuare versiunea Stepway. Tot acolo va fi construit și noul Logan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide