Permis auto 2021: Un instructor auto oferă cursuri gratis pentru cei care vor să devină șoferi. Care sunt condițiile?

Autor: ProMotor 01 ian. 2021 Știri auto

În ajun de Crăciun, un instructor auto din Botoșani a postat pe Facebook un anunț pentru cei care vor să obțină permisul auto.

Mai exact, el se oferă ca pe cheltuiala lui să îi învețe să conducă pe tinerii fără posibilități materiale din județul Botoșani. Cei care doresc să beneficieze de aceste cursuri trebuie să îndeplinească anumite condiții, iar înscrierile se pot face până la data de 10 ianuarie 2021.

Valabil doar pentru persoanele din Botoșani

”Dacă aveți cunoștință de un băiat sau fată din jud. Botoșani care în următoarele maxim 3 luni împlinește vârsta de 18 ani, fără posibilități materiale, silitor, care ar merita să facă școala de șoferi, categoria B vă rog să îl anunțați că vreau să îl școlarizez pe cheltuiala mea. Condiții: seriozitate și dorința de a învăța!

Respectivul candidat trebuie să prezinte pe maxim o pagina, format A4, CV-ul. Termen de înscriere 10.01.2021. Dacă o să avem mai multe solicitări, pretendenții o să fie supuși unui test de legislație rutieră, chestionar 26 întrebări iar cel mai bun beneficiază de sponsorizare, testul v-a fi susținut de toți odată” scrie instructorul auto pe Facebook.

Obținerea permisului în 2021

Considerată un simbol al independenței, mașina este visul oricărui adolescent, astfel că momentul obținerii permisului de conducere reprezintă un pas important în viață. Adesea, acest lucru se întâmplă odată cu majoratul.

Conform Codului Rutier, obținerea permisului auto pentru categoria B este condiționată de ajungerea la vârsta majoratului – 18 ani. Cei care au împlinit această vârstă pot obține permisul de conducere pentru autovehicule cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone și cel mult opt locuri pe scaune, în afara celui ocupat de șofer.

Tot după vârsta de 18 ani se poate obține permisul pentru ansambluri de vehicule din categoria BE (dar doar dacă solicitantul are un permis pentru categoria B).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook



Comentarii
Inchide