Permis auto dat în somn? Un polițist a fost filmat cum doarme la examen, în timp ce candidatul conduce

Autor: David Andrei 23 sept. 2020 Știri auto

Un polițist examinator a fost filmat cum doarme în timpul examenului susținut de un candidat pe traseu, pentru obținerea permisului de conducere. Acesta nici nu poartă mască de protecție în mașină. Candidatul aflat la volan conduce sperând că va obține permisul.

GALERIE FOTO

Incidentul a fost surprins de un conducător auto pe Calea Unirii din Suceava, în zona podului peste râul Suceava. Polițistul care trebuia să evalueze candidatul la obținerea permisului de conducere doarme în mașină. Își sprijină cotul pe ușa din dreapta și are capul căzut în piept. Acesta nu îi verifică tânărului de la volan aptitudinile de șofer în timpul probei practice și, fiind cu ochii închiși, este evident că nu este atent la drum.

Candidatul la obținerea permisului de conducere privește nedumerit spre cel care filmează. Se uită apoi la polițistul din dreapta sa și, vizibil jenat, pleacă mai departe. Viitorul șofer poartă mască de protecție, dar polițistul nu respectă norma de prevenție a răspândirii coronavirusului impusă la reluarea examenelor auto după încetarea stării de urgență.

Candidatul și polițistul se află la bordul unui Volkswagen Jetta, care are afișat pe acoperiș mesajul “EXAMEN”.

Proba practică la examen se înregistrează, dar polițistul care doarme la examen nu se vede în imagini

Imaginile făcute publice de StiriSuceava au devenit virale. “Este pe pilot automat. Oare dacă se ascultă înregistrarea de la examen se aude sforăind?”, este reacția unui utilizator de YouTube, care a văzut filmarea.

Într-adevăr, proba practică pentru obținerea permisului de conducere se înregistrează și poate fi prezentată ca probă în instanță. Camera surprinde însă, doar imagini din trafic, care pot fi analizate în cazul unei contestații a candidatului. Sistemul tehnic de monitorizare se instalează pe autovehicul și se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare, potrivit recomandărilor Ministerului Afacerilor Interne.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide