Când se reiau examenele pentru obținerea permisului auto

Autor: Elena Luchian acum 1 an Știri
Când se reiau examenele pentru obținerea permisului auto

S-a stabilit data la care se reiau examenele pentru obținerea permisului auto. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor își va relua activitatea etapizat.

Astfel, aztăzi, 3 iulie este prima zi în care vor avea loc examene pentru obținerea permisului auto. Pentru început, se vor relua activitățile care presupun înregistrarea dosarelor candidaților pentru susținerea probei teoretice, proba teoretică și programarea pentru susținerea probei practice.

Cea de-a doua etapă include reluarea activității de examinare la proba practică. Acest lucru se va putea face începând cu marți, 14 iulie. Cei care au fost programați la proba teoretică în perioada 14-17 iulie vor susține examenul la data, ora și locația unde fuseseră programați inițial.

Candidații programați la proba practică în intervalul 2-13 iulie, vor fi programați automat, în aceeași locație și la aceeași oră la care fuseseră programți inițial. De exemplu, cei care ar fi trebuit să susțină proba practică pe 2 iulie o vor susține pe 20 iulie. Cei programați pe 3 iulie, vor da examenul pe 21 iulie.

Ce reguli pentru evitarea răspândirii coronavirusului se vor respecta la examenele pentru obținerea permisului auto?

Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire cu noul tip de cornavirus, toți cei implicați în susținerea examenelor vor fi nevoiți să respecte anumite reguli. Astfel, atât candidații, cât și examinatorii vor purta măști de protecție și vor păstra o distanță minimă de 1,5 metri. Temperatura lor corporală va fi verificată de către polițistul examinator atunci când vor urca în mașina de examen. Este interzisă susținerea examenului de către candidații a căror temperatură depășește 37,2 grade Celsius.

Examenele pentru obținerea permisului au fost suspendate începând cu data de 2 iunie. Decizia a fost luată în baza ordinului emis de prefectul Municipiului București, după ce un examinator a fost suspect de coronavirus. Persoana a fost pusă în carantină. Toți colegii care au intrat în contact cu examinatorul au fost trimiși în izolare.Comentarii
Inchide