Situația excepțională în care se eliberează un permis de conducere fără a fi necesară fișa medicală

Autor: Marius Vișan 10 mart. 2021 Știri auto

Fișa medicală este un document esențial la obținerea unui permis de conducere.

Există totuși o situație când această fișă nu se află printre documentele solicitate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Mai exact, la solicitarea unui duplicat al permisului de conducere.

În cazul pierderii, furtului sau deteriorării permisului de conducere se poate solicită eliberarea unui duplicat fără a prezența fișa medicală. Astfel, noul permis de conducere se va elibera cu valabilitatea administrativă a celui pierdut, furat sau deteriorat.

Care este contravaloarea unui permis de conducere?

Taxa nu mai poate fi achitată în numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, odată cu depunerea documentelor.

Aceasta se poate achita prin Internet Banking, virament bancar, mandat poștal, la stații de Plata SelfPay situate în supermarket-uri, mall-uri, magazine de proximitate sau universități. Nu în ultimul rând, plata se poate face prin portalul ghișeul.ro.

Pe documentul de plată vor fi înscrise câteva informații esențiale. Acestea sunt codul numeric personal, numele și prenumele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, suma și tipul documentului pentru care se efectuează plata.

Contravaloarea permisului de conducere este de 89 lei.

Permisele de conducere se pot transmite prin poștă

Permisele de conducere emise că urmare a obținerii prin examen sau preschimbare, se transmit prin poștă la domiciliul titularilor. Termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile. Solicitanții, cu excepția celor care au obținut permisul de conducere prin examen, vor primi înscrisuri doveditoare cu drept de circulație pentru 15 zile.

Livrarea poate fi efectuată la oricare adresa indicată de titular la depunerea documentelor (domiciliu, serviciu sau orice altă adresă). În cazul permiselor noi obținute prin examen, nu se eliberează dovadă de circulație. Livrarea se efectuează automat la adresa de domiciliul, în termen de 5 – 15 zile. În cazul acestora, adresa de livrare nu poate fi modificată. În situația în care, din diverse motive, livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit sediul serviciului public comunitar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide