Peste 1.000 de mașini vechi scoase din circulație în Sfântu Gheorghe prin programul “Dăm valoare rablei tale”

Autor: Adrian Somai 18 ian. 2023 Știri auto
Peste 1.000 de mașini vechi scoase din circulație în Sfântu Gheorghe prin programul “Dăm valoare rablei tale”

Parcul auto național din România este unul dintre cele mai îmbătrânite la nivel european, șoferii români fiind foarte greu convinși să renunțe la mașinile vechi cu care s-au obișnuit de-a lungul anilor. Autoritățile fac eforturi considerabile pentru a îi încuraja pe oameni să renunțe la mașinile vechi în dauna unor autoturisme noi, Programele Rabla dovedindu-se un adevărat succes din acest punct de vedere.

Administrația locală din Sfântu Gheorghe a pornit o noua inițiativă în această direcție, peste 1.000 de mașini cu o vechime de cel puțin zece ani fiind scoase din circulație în ultimii doi ani prin intermediul programului “Dăm valoare rablei tale”. Primarul Antal Arpad se declară mai mult decât mulțumit de rezultate, spunând despre program că s-a transformat într-un adevărat succes. În plus, rezultatele sunt vizibile, numărul mașinilor eco din municipiu crescând.

„Succesul programului nostru ‘Dăm valoare rablei tale’ se vede şi în statisticile pentru anul trecut, când creşterea din ultimii ani a numărului de maşini din oraş s-a mai diminuat. Astfel, la finalul anului erau înmatriculate în total în Sfântu Gheorghe 22.221 de autoturisme, cu doar 158 mai mult decât în ianuarie. La acest lucru a contribuit şi programul ‘Dăm valoare rablei tale’, anul trecut fiind aprobate 473 de cereri din cele peste 1.000 în total de la lansarea programului. Se observă o creştere importantă a numărului de maşini ecologice”, a declarat edilul Antal Arpad, potrivit G4Media

Numărul mașinilor electrice din Sf. Gheorghe s-a dublat

În urma acestui program, lansat în premieră în primăvara anului 2021, numărul mașinilor nepoluante a crescut considerabil în oraș. Astfel, numărul mașinilor hibrid a crescut de la 182 la 271. Totodată, numărul mașinilor cu propulsie electrică s-a dublat, crescând de la 34 la 67.

Prin intermediul programului, Primăria Sfântu Gheorghe acordă 3.000 de lei pentru fiecare autovehicul cu o capacitate de 2 – 7 locuri predat la un centru autorizat de casare. În program pot participa acele mașini care au fost înmatriculate timp de cel puțin zece ani în Sfântu Gheorghe și au același proprietar de cel puțin trei ani. Cei care beneficiază de această sumă de bani, sunt obligați să se angajeze în scris că nu vor cumpăra o mașină mai veche de cinci ani în următorii trei ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide