Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost prelungite

Autor: Adrian Somai 24 nov. 2022 Știri auto

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat la mijlocul acestei săptămâni că sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus a fost prelungită până la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor. Doritorii se pot înscrie până la aceasta dată, în limita bugetului disponibil.

”Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă prelungirea sesiunii de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic pentru solicitanţii persoane fizice, persoane juridice şi unităţi administrativ-teritoriale”, a transmis instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

Există încă fonduri disponibile

Potrivit spuselor lui Laurențiu Adrian Neculaescu, președintele AFM, decizia de prelungire a sesiunii de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul celor două programe a fost luată în urma constatării faptului că încă sunt fonduri disponibile care pot fi solicitate.

Actuala sesiune a celor două programe a debutat în această toamnă, la data de 30 septembrie. Inițial, sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul celor două programe ar fi trebuit să se încheie în 25 noiembrie.

Solicitanții mai au însă acum mai bine de două luni la dispoziție pentru a își depune dosarele. Persoanele fizice se pot înscrie atât în Programul Rabla Clasic, cât și în Programul Rabla Plus prin intermediul dealerilor autorizați, în timp ce persoanele juridice își pot depune dosarele de finanțare prin accesarea aplicației informatice puse la dispoziție de AFM.

Bugetul pentru Programul Rabla Clasic s-a ridicat la aproape 140 de milioane de lei în cazul persoanelor fizice, respectiv la puțin peste 173 de milioane de lei în cazul persoanelor juridice. În cazul Programului Rabla Plus, bugetul a fost de 115.5 milioane de lei pentru persoanele fizice, respectiv de 202 milioane de lei pentru persoanele juridice.

Sursa: News.ro 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide