Peste 10.000 de mașini electrice au fost înmatriculate în România în 2022

Autor: Adrian Somai 13 dec. 2022 Știri auto

Mașinile cu motorizări electrice câștigă din ce în ce mai multă popularitate și în România, ultimele cifre aratandu-ne că sunt tot mai mulți șoferii români care își îndreaptă atenția către astfel de modele cu zero emisii. După primele 11 luni ale anului, în România au fost înmatriculate peste 10.000 de modele cu propulsie electrică.

Potrivit datelor oficiale, în intervalul ianuarie – noiembrie 2022, în țara noastră au fost înmatriculate aproximativ 10.140 de mașini cu motorizare electrică. La prima vedere poate că nu pare un număr foarte mare, însă trebuie să ne aducem aminte că vorbim despre piața auto din România. Prețurile vehiculelor electrice nu sunt deloc mici pentru clienții români, iar infrastructura necesară vehiculelor electrice nu este încă la cel mai înalt nivel în țara noastră, acestea fiind doar două dintre problemele care îi împiedică pe unii șoferi să se gândească la o astfel de achiziție.

Chiar și așa însă, conform datelor oficiale, numărul vehiculelor electrice înmatriculate până acum în anul 2022 este mai mare decât numărul înmatriculărilor din ultimii doi ani, cumulat. Așadar, vorbim despre un mare pas înainte pe care îl face segmentul mașinilor electrice în România. Potrivit datelor, în anul 2000 au fost înmatriculate circa 3.130 de vehicule electrice, în timp ce în anul 2021 au fost înregistrate aproximativ 6.800 de unități electrice.

Dacia Spring, cel mai popular model electric în România

Deși nu este o surpriză pentru nimeni, Dacia Spring rămâne cel mai înmatriculat model electric în România și în luna noiembrie, aproximativ 50% din numărul total de mașini electrice înmatriculate în această lună fiind modele Spring. Pe locul secund în acest top se regăsește însă Volkswagen E-UP, cu 59 de unități raportate. În cele din urmă, pe ultima treaptă a podiumului regăsim modelul francez Renault Megane-E Tech, cu 31 de unități înmatriculate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide