Peste 111.000 de mașini VW, Audi, Skoda, Seat sunt în pericol de incendiu

Autor: Cristian Gubandru 03 apr. 2022 Știri auto

Fixarea necorespunzătoare a capacului motorului poate duce la contactul cu piesele fierbinți și, în consecință, la incendiu pentru peste 111.000 de mașini VW, Audi, Skoda și Seat.

Autoritatea Federală de Transport Auto (KBA) din Germania a emis avertismente în urmă cu câteva zile. Potrivit propriilor informații, autoritatea are cunoștință de 16 cazuri.

Ce modele de mașini sunt afectate de recall

Modelele afectate de recall sunt VW Golf, Passat, Tiguan, T-Roc și Arteon, Audi Q3 și Audi TT, Cupra Ateca, Cupra Formentor și Cupra Leon, precum și Seat Tarraco din anii 2020-2022.

Pe lista sunt și modelele Skoda Octavia, Superb, Karoq și Kodiaq. Un purtător de cuvânt al Skoda Auto Deutschland GmbH a confirmat acest lucru pentru kfz-rueckrufe.de.

Din cauza constrângerilor actuale privind capacitatea de producție, înlocuirea capacului cu unul nou nu este posibil. Prin urmare, capacul va fi îndepărtat în timpul primei vizite de service în câteva minute. O a doua vizită de service va fi necesară pentru a-l monta imediat ce partenerul autorizat livrează piesa nouă. Codurile interne de rechemare pentru fiecare marcă sunt următoarele: „10H5” (VW), „10H6” (Skoda), „10H7” (Seat/Cupra) și „10H8” (Audi).

La nivel mondial, peste 111.000 de vehicule ale Grupului Volkswagen sunt afectate de rechemare. Puțin peste jumătate dintre acestea (58.100) sunt modele fabricate la Wolfsburg, dintre care 32.000 sunt înmatriculate în Germania, potrivit KBA.

Cifrele globale pentru Seat/Cupra și Audi sunt 30.467 de mașini și, respectiv, 6.320 de autoturisme. Un purtător de cuvânt al Skoda Auto Deutschland a estimat numărul total de vehicule la 15.636, dintre care peste 5.100 sunt pe drumurile germane.

Doar modelele Skoda cu motoare 2.0 TSI evo sunt rechemate

„Skoda Auto recheamă clienții cu vehicule Skoda Octavia, Skoda Karoq, Skoda Kodiaq și Skoda Superb echipate cu motoare 2.0 TSI evo, fabricate din august 2020 până în prezent, către centrele sale de service autorizate. În anumite circumstanțe, capacul motorului se poate slăbi și se poate apropia de piesele fierbinți ale motorului, ceea ce poate provoca deformare termică și, în cazuri extreme, un incendiu în compartimentul motor”, spune reprezentanții Skoda.

Sursa: Car-recalls.eu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide