Peugeot 308: Hatchback-ul francez îmbină designul cu eficiența – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 22 mart. 2023 Știri auto

Francezii continuă să facă hatchback-uri aspectuoase, iar noul Peugeot 308 este unul dintre ele. Ce oferă compacta franceză?

Peugeot 308 ar putea fi unul dintre cele mai aspectuoase mașini din clasa sa, iar actualizarea pe care a primit-o îl face să fie și mai tehnologizat.

Mașina din cadrul testului nostru a fost un Peugeot 308 în echipare GT, cu motorizarea de 1,5 litri pe motorină, care produce 130 CP. Motorul este legat la o cutie automată cu opt rapoarte, iar producătorul declară un consum mixt de combustibil de 5 litri/100 km.

Exteriorul atrage cu siguranță atenția, mai ales în această nuanță de verde metalizat. 308 a primit o nouă grilă care incorporează și noul logo Peugeot. Farurile full LED au un design agresiv, iar luminile de zi aduc aminte de colții unui leu, contribuind la aspectul agresiv al acestui model. Pe lateral regăsim jante cu diametrul de 18 inch, finisate în două tonuri, care completează aspectul mașinii.

În partea din spate, mașina are stopuri LED cu aspect 3D, care sunt unite printr-un ornament din negru lucios, dând impresia că sunt un singur element. În spatele hayon-ului există un portbagaj foarte încăpător, cu un volum total de 416 litri.

Peugeot 308 impresionează prin design

La interior, Peugeot 308 beneficiază de scaune sport îmbrăcate în piele și microfibră și au cusături verzi contrastante. Șoferul dispune și de reglaje electrice, memorie și masaj. Materiale sunt bune, în general, dar mai există și câteva plastice ceva mai tari prin anumite zone.

Volanul este micuț, iar în spatele acestuia se află tabloul de bord complet digital, ecran care poate avea și efect 3D. Pe lângă acesta, mașina dispune și de alte două ecrane: unul pentru sistemul de infotainment, plus un altul care afișează diferite scurtături. Ca orice mașină modernă, dispune de conectivitate cu Android Auto și Apple CarPlay.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide