Peugeot 308 SW: Unul dintre cele mai frumoase breakuri din segmentul compact

Autor: Cristian Agatie 23 iun. 2021 Știri auto

Peugeot 308 SW este unul dintre cele mai frumoase breakuri din segmentul compact, fiind lansat pe piață cu noua imagine a mărcii Peugeot. Noul 308 SW nu este doar frumos, ci și extrem de practic.

Intră în Galeria FOTO

Peugeot a prezentat în primăvară noul model compact 308. Purtător al noii imagini de marcă, noul 308 a reușit să impresioneze prin designul sofisticat. Breakul 308 SW păstrează toate calitățile pentru care a fost apreciat fratele său mai scurt, aducând în plus o capacitate de transport impresionantă pentru segmentul său.

Peugeot 308 SW are o lungime exterioară de 4,64 metri, cu un ampatament de 2,73 metri. Nu este printre cele mai mici din segment, iar ampatamentul mare asigură un spațiu interior generos pentru pasageri. Numeroase spații de depozitare onorează spiritul practic tipic al modelelor franceze, în timp ce modularitatea este la cote înalte. Bancheta este rabatabilă fracționat 40:20:40, comanda rabatării putând fi inițiată de la clapetele din portbagaj.

Vorbind de portbagaj, acesta are un volum care pornește de la 608 litri cu toate locurile ocupate și poate fi extins la 1.634 de litri prin rabatarea scaunelor. Prin comparație, liderul segmentului, Skoda Octavia, are un volum între 640 de litri și 1.700 de litri, dar este mai lungă cu 5 cm.

În interior, regăsim un volan nou, compact, multifuncțional, care prezintă senzori ce pot detecta prezența mâinilor șoferului. Informațiile relevante cu privire la rulare sunt redate pe un instrumentar de bord digital cu diagonala de 10 inchi. Butoanele i-toggles înlocuiesc panoul de control al sistemului de aer condiționat începând cu linia de echipare Allure. Sistemul de infotainment oferă suport pentru mirroring wireless, atât pentru telefoane Apple (CarPlay) cât și pentru cele cu Android (Android Auto).

Peugeot 308 SW: Ce gamă de motorizări este oferită la lansare

Ca și fratele său, Peugeot 308 hatchback, breakul 308 SW vine echipat cu cele mai recente tehnologii în domeniul siguranței. Pachetul Drive Assist 2.0 include cruise control adaptiv cu funcție Stop & Go pentru mașinile echipate cu transmisia automată EAT8. Lane Keeping Asist, cu schimbare semi-automată a benzii de circulație, activă de la viteze între 70 și 180 km/h sau recomandarea anticipativă a vitezei de rulare sunt incluse, de asemenea, în pachet. Mașina este echipată și cu funcție de frânare automată de urgență, care poate interveni la viteze cuprinse între 7 și 140 km/h.

Noul Peugeot 308 primește și funcție de monitorizare a unghiului mort, activă pe o distanță de până la 75 de metri. Alertă la traficul din spate, cameră cu vedere la 360 de grade, acces fără cheie, parbriz încălzit și volan încălzit fac viața alături de 308 mai simplă.

Gama de motorizări include două versiuni hibride cu încărcare la priză (plug-in), de 225 CP și 180 CP, două unități pe benzină – PureTech de 1,2 litri cu 110 CP sau 130 CP și un diesel BlueHDi de 1,5 litri/130 CP. Cu excepția unității pe benzină de 110 CP, celelalte sunt disponibile și cu o cutie automată cu opt trepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide