Peugeot anunță cinci noi modele electrice până în 2025

Autor: Adrian Somai 10 ian. 2023 Știri auto

Peugeot va lansa cinci noi versiuni electrice ale unor modele existente deja în gamă în următorii doi ani. Toate aceste lansări sunr programate înainte ca francezii să introducă o nouă familie de autovehicule „native” cu propulsie electrică, în 2025.

Constructorul francez a lansat deja sau a prezentat versiuni electrice pentru modelele Peugeot 208, Peugeot 2008, Peugeot 308 și Peugeot Rifter, iar planurile sale sunt de a oferi o variantă electrică pentru toate modelele din gamă până la mijlocul acestui deceniu.

O versiune electrică pentru noul Peugeot 408 a fost confirmată ca fiind în lucru, dar acest ultim anunț ne lasă să înțelegem că noi versiuni electrice pentru modelele populare 3008 și 5008 ar putea fi de asemenea lansate în viitorul apropiat. Totodată, sunt posibile și alte versiuni actualizate ale modelelor electrice existente, cum ar fi e-208, e-2008 și e-Rifter MPV, potrivit Autocar.

Viitorul hatchback electric e-308 va fi lansat în următoarele luni și probabil va rămâne la vânzare în forma sa actuală până în 2025, în timp ce modelul 508 este puțin probabil să primească o versiune pur electrică în forma sa actuală, având în vedere vechimea sa.

Noile modele vor semăna la capitolul tehnic cu cele existente deja în gamă

„Cele cinci noi modele care vor fi lansate în următorii doi ani vor fi, inevitabil, o adaptare a modelelor curente pe care le avem, într-o anumită măsură”, a declarat CEO-ul Peugeot, Linda Jackson. “Însă, începând din 2025 – 2026, va putea fi văzut tot ceea ce a fost prezentat cu ocazia lansării Inception”.

Înainte de sosirea noii familii de modele STLA în 2025, este de așteptat ca autovehiculele electrice Peugeot să fie, în mare parte, asemănătoare din punct de vedere tehnic cu modelele actuale. Motorul cel mai puternic disponibil în prezent produce 156 de cai putere, în timp ce cea mai mare baterie disponibilă, de 51 kWh, oferă o autonomie de aproximativ 400 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide