Peugeot anunță o gamă extinsă de modele electrice și plug-in hybrid pentru 2023

Autor: Ionuț Vîlciu 04 oct. 2022 Știri auto

Anul viitor va marca o accelerare puternică a electrificării gamei Peugeot. Din prima jumătate a anului 2023, toate modelele Peugeot vor fi disponibile cu unul sau mai multe motoare electrificate.

Peugeot anunță o gamă extinsă de modele electrice și plug-in hybrid, cu numeroase tehnologii noi. De la autoturisme la furgonete, va răspunde tuturor nevoilor de mobilitate electrică. Marca face un pas decisiv către obiectivul de a realiza, începând cu 2030, vânzări de modele 100% electrice cu zero emisii în Europa.

Începând cu 2023, compania va introduce noi motorizări plug-in hybrid, inițial pe modelele 3008 și 5008. Oferta tehnologică se va extinde ulterior. Vor exista noi soluții 100% electrice pentru E-208 și E-308, tehnologia cu pile de combustie cu hidrogen și două motorizări plug-in hybrid.

Peugeot va fi prima marcă a Grupului Stellantis care va lansa noua generație de motorizare hibridă a grupului. Tehnologia hibridă de nouă generație va fi oferită pentru prima dată pe SUV-urile 3008 și 5008, înainte de a fi extinsă la alte modele din gamă.

Noi hibride și mașini electrice vor face parte din gama Peugeot

Tehnologia propune un motor pe benzină de 136 CP, cuplat la o nouă cutie de viteze electrificată cu dublu ambreiaj. Datorită unei baterii de 48 V care se reîncarcă în timpul rulării, această tehnologie oferă un cuplu suplimentar la turații mici și o reducere cu 15% a consumului de combustibil. Permite, de asemenea, rularea în modul zero emisii pe o distanță de până la 1 km la viteze mici și pe distanțe scurte în oraș.

Gama de vehicule 100% electrice Peugeot va fi extinsă în 2023, odată cu sosirea noilor E-308 și E-308 SW. Peugeot va fi unul dintre primii producători europeni care propune un break 100% electric. În funcție de nivelul de echipare, autonomia este de peste 400 km. Această performanță a fost posibilă datorită progreselor realizate în materie de motor și baterie. De asemenea, și prin aerodinamică, optimizarea greutății cu noua platformă EMP2 și reducerea pierderilor cauzate de frecare.

De asemenea, și E-208 va beneficia de evoluții majore în 2023. Modelul va adopta noua motorizare inaugurată pe E-308. Puterea maximă oferită de E-208 va crește cu 15%, de la 136 CP la 156 CP. Eficiența modelului E-208 a fost, de asemenea, optimizată cu doar 12 kWh/100 km, pentru o creștere a autonomiei cu 10.5% sau 38 km în plus. Acest lucru permite o autonomie totală de 400 km.

Vor fi și vehicule pe hidrogen

Echipat cu tehnologia cu pile de combustibil cu hidrogen, noul Peugeot e-Expert Hydrogen este oferta mărcii care se adresează profesioniștilor aflați în căutarea unor soluții de mobilitate alternative cu zero emisii. Avantajul major al modelului 100% electric e-Expert Hydrogen este timpul redus de încărcare a rezervorului său de hidrogen. Acesta se încarcă în doar 3 minute. Vehiculul are o autonomie de 400 km, o putere de 100 kW și un cuplu de 260 Nm. Peugeot e-Expert Hydrogen oferă o sarcină utilă de până la 1.000 kg și un volum de încărcare de 6.1 m3.

Sursa: Peugeot

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide