Peugeot prezintă noul E-5008. SUV-ul electric cu 7 locuri poate parcurge peste 600 cu o singură încărcare – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 mart. 2024 Știri auto

Peugeot a prezentat noul SUV electric. E-5008 debutează cu sisteme de propulsie complet electric și până la 7 locuri.

Producătorul francez își mărește gama de modele cu noul E-5008, un SUV complet electric, care se situează peste noul E-3008 în gama de modele Peugeot. De asemenea, vor fi disponibile și propulsoare hibride.

După ce au lansat noua generație a SUV-ului 3008 în decursul anului trecut, model beneficiază acum de o caroserie mai sportivă ca niciodată, francezii prezintă acum noua generație 5008. Bazat pe aceeași platformă STLA Medium a Grupului Stellantis, noul model oferă spațiu pentru până la 7 pasageri și autonomii maxim de 660 de kilometri.

Peugeot spune că este o premieră în segmente, deoarece nici un alt rival nu oferă propulsie complet electrică și 7 locuri. Noul E-5008 folosește o versiune alungită a platformei STLA Medium, măsurând 4,79 m în lungime, în timp ce ampatamentul măsoară 2,9 metri.

Ce motorizări poți cumpără pe noul SUV al celor de la Peugeot?

Noua generație 5008 poate fi cumpărată atât în format full electric, cât și hibrid. Astfel, clienții pot opta pentru o configurație ce dispune de un singur motor electric ce produce 210 CP. Autonomia maximă declarată este de 500 de kilometri, grației bateriei de 73 kWh. Următorul în gamă este modelul Long Range, ce dispune tot de un singur motor electric, dar cu 230 CP de această dată, plus o baterie mai mare, de 98 kWh, ceea ce îi oferă o autonomie maximă de 660 km. Cei ce vor mai multă putere și tracțiune integrală pot opta pentru E-5008 echipat cu două motoare electrice și 320 CP. Cu toate că folosește bateria mare de 98 kWh, autonomia scade considerabil, până la maximum 500 km.

Toate versiunile electrice beneficiază de încărcare rapidă de 160 kW și încărcare AC la 11 kW în standard. Clienții ce vor să încarce mașina mai rapid acasă vor trebui să plătească în plus pentru încărcarea AC la 22 kW.

Peugeot oferă pe noua generație 5008 și două motorizări hibride. Prima dintre acestea este motorizarea mild-hybrid de 1,2 litri și 136 CP, cuplată cu transmisia automată cu dublu-ambreiaj și 6 trepte de viteză. De asemenea, există și o versiune PHEV, care folosește un motor termic de 150 CP și un motor electric de 125 CP, pentru o putere combinată de 195 CP. Peugeot spune că 5008 PHEV poate 79 de kilometri în modul pur electric cu o singură încărcare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide