Piața auto din Marea Britanie nu mai există. Cât a vândut Dacia în UK

Autor: ProMotor 06 mai 2020 Știri auto

Privind cifrele de vânzări din luna aprilie, putem spune fără să greșim prea mult că piața auto din Marea Britanie nu mai există. Numai 4.321 de mașini s-au vândut în Regatul Unit în aprilie, ceea ce reprezintă cel mai redus nivel după februarie 1946. Iată cât a vândut Dacia în UK în luna aprilie.

Intră în Galeria FOTO

Măsura închiderii showroom-urilor din cauza epidemiei de coronavirus a dus la un declin fără precedent al vânzărilor de mașini din Marea Britanie. Luna aprilie marchează o scădere cu 97% a cifrelor de vânzări, ajungând la un nivel nemaiîntâlnit din 1946. Un trend similar se înregistrează și pe alte piețe din Uniunea Europeană, printre care Franța și Italia.

În aceste condiții, nu este de mirare că Dacia a vândut în UK în aprilie doar 16 mașini pe piața britanică, în scădere cu 99,22% față de perioada similară din 2019, când a înmatriculat 2.060 de unități. Marca românească nu este singura afectată de criză, dar este lovită cel mai crunt pentru că nu dispune în gamă de vehicule cu propulsie electrică sau electrificate.

Cererea pentru vehicule electrice a scăzut cu numai 9,7% în aprilie, în timp ce livrările de vehicule diesel şi pe benzină s-au redus cu 97,6% şi, respectiv, 98,5%. Nu întâmplător, cele mai vândute mașini în această perioadă sunt Tesla Model 3 și Jaguar I-Pace.

Dacă ne raportăm la primele patru luni ale anului, cifrele arată o idee mai optimist, dar asta doar pentru că epidemia de coreonavirus a afectat vânzările doar începând din a doua jumătate a lunii martie. Vânzările de maşini noi în Regatul Unit au scăzut cu 43,4% în primele patru luni din 2020, la 487.878 unităţi.

În perioada ianuarie-aprilie 2020, Dacia a vândut pe piaţa britanică 5.071 vehicule, în scădere cu 60,95% faţă de primele patru luni din 2019, când a înmatriculat 12.986 unităţi.

Marea Britanie este a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide