Piața auto-moto a crescut în primele nouă luni din 2021

Autor: Mihai Morcovescu 15 nov. 2021 Știri auto
Piața auto-moto a crescut în primele nouă luni din 2021

Potrivit datelor date publicității de Institutul Național de Statistică (INS), volumul cifrei de afaceri pe piața auto-moto a crescut în 2021.

Deși numărul înmatriculărilor a scăzut, cifra de afaceri a înregistrat o creștere pe serie brută de 27,9%  în perioada ianuarie-septembrie 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Conform datelor publicate de INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut în septembrie 2021 cu 6,9% comparativ cu luna precedentă. Principala cauză a reprezentat-o creșterilor consemnate în comerţul cu autovehicule (+10,7%), în activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+3,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,1%). În schimb, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 1,9%.

Cifra de afaceri totală este în creștere față de 2020

Volumul total al cifrei de afaceri în luna septembrie a acestui an rezultată din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 7,9% faţă de luna septembrie 2020.

Cifra totală de afaceri obținută din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie comparativ cu luna anterioară în 2021, a înregistrat o creştere cu 1,5%.

Spre comparație cu perioada ianuarie-septembrie 2020, în același interval al anului în curs, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat un plus de 26 de procente.

Cifrele date publicității de INS arată că trendul ascendent al volumului cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a fost influenţat de creşterea cifrei de afaceri la comerţul cu autovehicule (+30,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+23,7%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+22,0%). În același timp, la această creștere au contribuit comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+41,7%), informează Agerpres.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro, Shutterstock


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide