Pilotul automat al unui automobil Tesla i-a salvat viața acestei femei

Autor: Adrian Somai 03 oct. 2022 Știri auto

Funcția de pilot automat a automobilelor Tesla a primit de-a lungul timpului numeroase critici, însă acum a venit momentul ca tehnologia să se dovedească salvatoare în cazul unei femei de peste Ocean. Din păcate, de cele mai multe ori citim fix acele întâmplări nefericite în care sistemul de asistență al mașinilor nu a funcționat așa cum trebuia.

Proprietară a unui Tesla Model 3, femeia este convinsă la acest moment că sistemul de pilot automat al mașinii i-a salvat viața. Ea susține că mașina a preluat de fapt controlul de una singură după un incident petrecut la o viteză de 112 km/h, stabilizând situația și oprind mașina într-un loc sigur.

Potrivit spuselor conducătoarei auto, aceasta își conducea mașina Tesla Model 3 cu o viteză de puțin peste 110 km/h, moment în care a simțit un impact brusc și puternic în spate. Șoferul unui Dodge Charger a ieșit de pe banda lui de circulație și a acroșat din spate Tesla. Șoferița s-a speriat atât de tare și a intrat într-o stare de șoc, dând drumul complet la volan în urma impactului. Din fericire, funcția de pilot automat a mașinii a preluat imediat controlul și a menținut mașina stabilă până a putut să o oprească într-o poziție sigură.

“Este cea mai sigură mașină pe care am condus-o vreodată”

Daca toată întâmplarea nu era de ajuns, șoferul care a provocat întreg accidentul nici nu și-a recunoscut vina, spunându-le polițiștilor că el este cel care a fost lovit. Mai mult decât atât, deși a oprit în urma incidentului, nu a fost interesat să verifice starea de sănătate a șoferiței care se afla la volanul Tesla Model 3.

Conducătoarea auto a primit de la compania de asigurări toți banii pe care i-a plătit pentru mașină cu un an în urmă plus o compensație de aproximativ 15.000 de euro. Femeia a declarat însă că își va cumpăra o nouă mașină Tesla, susținând că este de departe cea mai sigură mașină pe care a avut-o vreodată.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide