Pininfarina Battista Edizione Nino Farina, ediție specială dedicată primului campion din Formula 1

Autor: Adrian Somai 11 iul. 2023 Știri auto

Pininfarina a prezentat oficial Battista Edizione Nino Farina, o ediție specială dedicată lui Giuseppe “Nino” Farina, primul pilot din istorie care s-a impus la finalul unui sezon de Formula 1. Potrivit Motor1, Pininfarina Battista Edizione Nino Farina va fi construit într-o serie limitată ce va cuprinde numai cinci exemplare. Din păcate, prețul acestei ediții speciale nu a fost încă anunțat de către cei de la Pininfarina.

Ediția specială Battista Edizione Nino Farina va fi prezentată în fața publicului în cadrul ediției din acest an a Festivalului de Viteză de la Goodwood, eveniment ce își va deschide porțile la mijlocul acestei săptămâni, în data de 13 iulie. Așa cum îi spune și numele, ediția specială dezvăluită astăzi de Pininfarina are la bază supercarul Battista.

Prin dezvoltarea acestui model ediție specială, cei de la Pininfarina își doresc să aducă un omagiu primului pilot care a devenit campion mondial în Formula 1. La jumătatea secolului trecut, în anul 1950, Giuseppe “Nino” Farina reușea să se impună la capătul sezonului inaugural din ceea ce avea să devină cea mai importantă competiție din motorsport.

Aproape 2.000 CP sub capota supercarului Battista

Battista Edizione Nino Farina va putea fi remarcat rapid în mulțime, fiind vopsit într-o nuanță de roșu Rosso Niro, cu accente și grafice speciale de culoare albă în zona inferioară a caroseriei. Pe aripile spate observăm și o grafică specială cu numărul 01. Plafonul este vopsit în negru, în timp ce jantele au fost vopsite în auriu. Oglinzile laterale și toate elementele aerodinamice ale supercarului sunt realizate, bineînțeles, din fibră de carbon.

Din punct de vedere tehnic nu avem niciun fel de surpriză. Astfel, avem și în cazul acestei ediții speciale aceleași patru motoare electrice capabile să livreze împreună 1.927 de cai putere. Cu o capacitate de 120 kWh, bateria se poate lăuda cu o autonomie de 500 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pininfarina


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide