Record mondial stabilit de Pininfarina Battista: cea mai rapidă mașină de serie pe un sfert de milă – VIDEO

Autor: Adrian Somai 23 feb. 2023 Știri auto

Pininfarina Battista se poate lăuda începând din această săptămână cu un nou record mondial, devenind cea mai rapidă mașină de serie din lume pe sfertul de milă. În India, modelul electric a reușit să parcurgă sfertul de milă, echivalentul unei distanțe de 402 metri, în doar 8.55 secunde, potrivit Motor1. În aceste condiții, Battista s-a dovedit a fi mai rapid cu 0.03 secunde în comparație cu Rimac Nevera, vechiul deținător al recordului mondial la acest capitol.

Rezultatele reușite acum de modelul electric Pininfarina Battista nu sunt neapărat surprinzătoare, echiparea tehnică fiind de la bun început una care promitea multe. La momentul lansării, Battista ne-a fost prezentată ca fiind o mașină echipată cu patru unități de motorizare electrice, capabile să livreze împreună nu mai puțin de 1.926 de cai putere și un cuplu maxim de 2.300 Nm. Sigur, nu bănuia nimeni cum se va descurca în realitate Battista pe un circuit, însă cifrele obținute acum sunt mai mult decât entuziasmante.

Pininfarina Battista, record mondial și pe o jumătate de milă

Modelul italian nu numai că a devenit cea mai rapidă mașină de serie din lume pe sfertul de milă, dar a înregistrat și un alt record mondial. Tot în India, Pininfarina Battista a acoperit o jumătate de milă, echivalentul unei distanțe de 804 metri, într-un timp de numai 13.38 secunde. Așa cum spuneam mai devreme, un alt record mondial cu care se poate lăuda acum modelul italian.

Dacă nici asta nu era de ajuns, mai aflăm că Pininfarina Battista a devenit cu această ocazie și cea mai rapidă mașină condusă vreodată în India. Și asta grație unei viteze maxime de 358.03 km/h atinse pe circuitul din India.

În încheiere, trebuie menționat totuși că recordurile înregistrate acum în India de Pininfarina Battista nu au fost omologate de Guinness World Records, ci de FMSCI, autoritatea sportivă de profil din India.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pininfarina


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide