Planul Volkswagen pentru scăderea costurilor: scurtează timpul de dezvoltare al mașinilor noi la doar 3 ani

Autor: Ionuț Vîlciu 21 dec. 2023 Știri auto

Volkswagen intenționează să micșoreze timpul de dezvoltare pentru mașinile noi la doar 3 ani. Gigantul german ia măsuri pentru reducerea costurilor.

Volkswagen vrea să aibă la dispoziție încă 10 miliarde de euro până în 2026. Pentru a realiza acest lucru, producătorul german de automobile va micșora costurile oriunde este posibil, astfel că Volkswagen anunță schimbări importante pentru perioada ce urmează.

Cu ajutorul programului „Accelerate Forward/ Road to 6.5” vor fi luate măsuri la toate nivelurile companiei. CEO-ul companiei, Thomas Schäfer, a spus recent că Volkswagen „nu mai este competitiv”. Reducerea cheltuielilor ar putea readuce producătorul german de automobile în joc.

Potrivit Motor1, prima măsură ce va fi aplicată va fi reducerea timpului necesar pentru a dezvolta o mașină nouă de la actualele 50 de luni la doar 36. Volkswagen declară că trei ani vor fi suficienți pentru a aduce o mașină pe piață „fără a sacrifica calitatea sau siguranța”. Numai această măsură ar trebui să ajute compania să economisească mai mult de 1 miliard de euro până la sfârșitul anului 2028.

Volkswagen ia măsuri pentru reducerea costurilor

O altă schimbare majoră în modul în care compania își desfășoară activitatea de dezvoltare va fi reprezentată de faptul că VW va asambla mai puține mașini de testare. În timpul fazei de dezvoltare de 36 de luni a unei mașini, vor exista cu 50% mai puține prototipuri construite în scopuri de evaluare. Din nou, Volkswagen spune că această decizie nu va afecta negativ calitatea produsului final. Se estimează că această măsură va oferi economii anuale aproximativ de 400 de milioane de euro.

Alte măsuri menite să schimbe lucrurile în favoarea producătorului vor include servicii de achiziții mai eficiente din punct de vedere al costurilor, servicii post-vânzare îmbunătățite și timpi de producție optimizați. Aceste trei lucruri ar trebui să scutească VW de aproximativ 770 de milioane de euro anual.

Nu în ultimul rând, Volkswagen va reduce numărul personalului. Pensionări parțiale vor fi oferite angajaților născuți în 1967, precum și persoanelor cu handicap grav născute în 1968. În plus, înghețarea angajărilor existente și înghețarea accesului la grupa salarială Tarif Plus va continua. Compania germană intenționează să scadă costurile personalului administrativ cu 20%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide