Planuri Skoda pentru 2023: generație nouă pentru Superb și facelift-uri pentru Kamiq și Scala

Autor: Adrian Somai 17 mart. 2023 Știri auto

Skoda se pregătește intens pentru o a doua jumătate a anului cu surprize importante pentru fanii săi, printre lansările programate pentru 2023 regasindu-se noua generație a lui Superb și Kodiaq PHEV. Nu sunt însă singurele noutăți pe care le pregătește constructorul cu sediul la Mlada Boleslav, potrivit publicației Motor1.

Conducerea producătorului est-european a ținut recent conferința de presă anuală, prin intermediul căreia sunt anunțate rezultatele financiare aferente anului precedent și planurile pentru perioada următoare. Pe lângă cele două modele noi cu care urmează să facem cunoștință în a doua jumătate a acestui an, Skoda mai pregătește și câteva facelift-uri pentru perioada următoare.

Mai exact, cei de la Skoda lucrează deja la versiuni actualizate pentru modelele Kamiq și Scala, ambele urmând să primească un facelift chiar în acest an. Totodată, se pare că și în cazul lui Enyaq vor fi surprize, SUV-ul cu propulsie electrică urmând să primească un nou nivel de echipare de top Laurin & Klement.

Ce alte noutăți mai pregătește Skoda pentru perioada următoare

Odată cu noua generație, Superb va ieși de pe linia de producție din Cehia, noile modele urmând să fie asamblate în cadrul uzinei din Bratislava, acolo unde este produs și Volkswagen Passat. Detalii despre noua generație Superb nu avem încă, însă cu siguranță nu va mai trece mult până vom afla primele informatii oficiale în acest sens.

Skoda Kodiaq va mai primi o versiune plug-in hybrid chiar în acest an, în timp ce în 2024 urmează să asistăm la prezentarea unei versiuni facelift a modelului Octavia. De asemenea, nu trebuie să uităm că cei de la Skoda lucrează la această oră și la noul Elroq, care va fi lansat până în 2026. Nu în ultimul rând, cehii mai pregătesc un SUV cu șapte locuri și un model care să înlocuiască Citigo-e iV.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide