Plata prin SMS a taxei pentru podul Feteşti nu funcţionează pentru numere provizorii. UPDATE: Nu se plăteşte

Autor: Andrei Ştirbu 05 mai 2015 Știri auto

UPDATE: Am primit un răspuns clar de la reprezentanţii CNADNR: pentru maşinile cu numere provizorii (roşii) nu se plăteşte taxa de trecere a podului de la Cernavodă. Totodată, pentru maşinile cu numere de înmatriculare străine, taxa se poate plăti în benzinăriile acceptate sau pe loc, la staţia de taxare. Articolul original, scris în 1 mai 2015, continuă mai jos, fără modificări.

Sistemul de plată prin SMS (sau la benzinării) a taxei de pod de la Feteşti (de pe autostrada A2) nu funcţionează pentru vehiculele înmatriculate cu numere provizorii (roşii). Este o informaţie pe care am aflat-o după ce am făcut un drum de la Bucureşti până la mare şi înapoi cu o maşină înmatriculată cu numere roşii, folosind benzile speciale pentru acest sistem, şi nu banda rezervată plăţii pe loc.

Conform informaţiilor publicate de CNADNR, taxa de pod se poate plăti prin SMS la numărul 7577 sau în benzinăriile Petrom, OMV, Rompetrol şi MOL. Zis şi făcut – am intrat în prima benzinărie acceptată după ce am trecut de staţia de taxare în drum către Bucureşti, ca să plătesc ambele treceri. Doar că nu s-a putut, angajatul benzinăriei adăugând că nu era prima dată când a încercat să facă o plată pentru un vehicul cu numere provizorii.

Apoi am încercat prin SMS, urmând întocmai instrucţiunile, doar că am primit un mesaj care îmi spune, în traducere liberă, că numărul introdus nu urmează formatul „B01XXX 1”. Dacă ar fi funcţionat, ar fi trebuit să primesc un mesaj care m-ar fi întrebat dacă vreau cu adevărat să fac plata. Iată schimbul de SMS-uri:


Următorul pas a fost să sun direct la CNADNR. Iar răspunsul a fost… interesant: „ştim că nu se poate plăti taxa pentru maşinile cu numere provizorii, dar nu ştim ce să vă spunem acum. Nu avem nici o informaţie pentru această problemă. Vă rugăm să reveniţi luni cu un telefon”. Totodată, la întrebarea „o să primesc amendă?” am primit răspunsul „nu ştim”.

Bineînţeles, o să revin cu un telefon luni, dar în acelaşi timp nu ştiu dacă să mă aştept sau nu la o amendă. Eu am vrut să plătesc, dar nu am putut.

Personal, nu vreau să fiu lăsat să trec gratuit, aşa că mă aştept la o soluţie normală – după ce se remediază problema (fiindcă există o problemă, e evident), să se dea un răgaz de câteva zile celor care au vrut să plătească, dar nu au putut.

Şi ca să nu existe comentarii de genul „de ce nu ai plătit direct la staţia de taxare?”, o să spun că pe site-ul CNADNR nu există informaţia că maşinile cu numere provizorii trebuie să folosească doar banda întâi. Aşa că am presupus, la fel ca toţi ceilalţi şoferii care se află în aceeaşi situaţie, că sistemul – care a costat 180.000 de euro – funcţionează fără cusur.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide