Poate opri oricine încărcarea unei mașini non-Tesla la o stație Supercharger? (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 28 feb. 2022 Știri auto

Anul trecut a fost lansat un program prin care orice automobil non-Tesla poate fi încărcat la rețeaua Supercharger a companiei americane.  În prezent, compania lui Elon Musk are peste 30.000 de stații Supercharger la nivel global.

Prin aplicația Tesla, anumite stații sunt accesibile în prezent și proprietarilor de vehicule electrice non-Tesla din Europa. Rețeaua este prezentă deocamdată în Țările de Jos, Franța și Norvegia.

Cum se poate opri încărcarea unei mașini non-Tesla?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

După cum se știe, există unele probleme în ceea ce privește tipul de cabluri și lungimea acestora. Dincolo de acest aspect, un cunoscut vlogger norvegian a mai depistat o problemă în ceea ce privește vehiculele non-Tesla.

Acesta a efectuat un experiment prin care a dorit să arate că mufa nu este blocată în siguranță în timpul încărcării. Drept urmare, cablul poate fi deconectat de la stația de încărcare Supercharger de către oricine, nu doar de către proprietar. Bărbatul a folosit pentru experiment un Kia EV6.

Practic, el a demonstrat printr-o metodă simplă că, în lipsa șoferului, oricine poate opri sesiunea de încărcare. Nu trebuie să facă altceva decât să apese un buton de pe mufă și, astfel, să deconecteze mașina. În plus, poate începe o nouă sesiune la propriul EV. Această situație nu este valabilă și în cazul modelelor Tesla, care sunt asigurate în timpul încărcării din acest punct de vedere.

În mod normal, doar clientul sau un angajat al stației de încărcare ar trebui să poată deconecta fizic o mașină de la încărcat. Deoarece este vorba despre un program-pilot, cei de la Tesla vor avea timp suficient să remedieze problema.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide