Podul de la Brăila, tranzitat în primele zile de la inaugurare de aproape 50.000 de mașini

Autor: Adrian Somai 14 iul. 2023 Știri auto

Deschis circulației în urmă cu o săptămână, podul peste Dunăre de la Brăila se dovedește a fi un succes de proporții. În prima săptămână de la lansare, podul a fost tranzitat de aproximativ 50.000 de autovehicule, potrivit Agerpres

Lucrările la podul de la Brăila nu sunt complet finalizate, drumul principal de legătură cu malul din Tulcea urmând să fie gata abia spre finalul acestui an. Cu o lungime de aproape 2 kilometri, podul de la Brăila este al treilea pod ca dimensiune din Uniunea Europeană, după Great Belt Bridge – Danemarca (1.624 metri) și Höga Kusten Bridge – Suedia (1.210 metri). Investiția s-a ridicat la aproximativ 700 de milioane de euro, fiind una dintre cele mai complexe lucrări derulate de Compania Națională de Drumuri din România. 

„În medie, au fost în jur de 7.000 de autovehicule pe zi care au tranzitat podul suspendat peste Dunăre, în această primă săptămână de la inaugurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu. Astfel, podul peste Dunăre de la Brăila își dovedește utilitatea încă din primele zile de la lansare, fiind folosit de mii de șoferi în fiecare zi.

Cum se va circula pe podul de la Brăila în următoarele luni

„Pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17.07.2023 – 30.11.2023 se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21,00-6,00, exceptând zilele de sărbători legale. Astfel, circulația rutieră pe pasaj va fi permisă de sâmbătă, ora 06,00, până luni, ora 21,00″, a transmis recent CNAIR prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, în perioada închiderii circulației pe timpul nopții, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecțiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) și cu DN 22B (km 4+530) și deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan – Brăila.

Important de precizat pentru șoferii care urmează să tranziteze acest pod în perioada următoare mai este faptul că în primii cinci ani de la inaugurare nu se va percepe niciun fel de taxă de pod.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide