Polestar 2 Arctic Circle a debutat ca un vehicul electric destinat curselor de raliu (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 03 feb. 2022 Știri auto

Compania suedeză Polestar a dezvăluit conceptul Polestar 2 Arctic Circle, primul său model electric destinat curselor de raliuri. Vehiculul cu zero emisii a fost testat în condiții de temperaturi extreme de – 35 de grade Celsius, în zona Cercului Arctic, de către pilotul de raliuri Joakim Rydholm.

Este cel de-al doilea prototip experimental al scandinavilor. Anul trecut în vară, aceștia au adus la „Goodwood Festival of Speed” o versiune de performanță a modelului cu zero emisii din istoria mărcii deținute de chinezii de la Geely.

Conceptul Polestar 2 Arctic Circle este, evident, derivat din versiunea Long Range a lui Polestar 2. Prototipul dispune de două motoare electrice şi de pachetul de performanță Performance Pack. Bagajul de putere a fost mărit la 476 CP și 680 Nm de cuplu, comparativ cu cei 408 „cai” și cuplul de 660 Nm ai versiunii standard.

În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h se realizează în 4,4 secunde, cu 0,3 secunde mai repede comparativ cu Polestar 2 standard. Repriza 80-120 km/h durează doar 2,2 secunde față de 2,7 secunde cât are nevoie modelul de serie.

Pentru a face față utilizării în regim offroad, conceptul Polestar 2 Arctic Circle a suferit o serie de modificări la nivelul trenului de rulare. Astfel, mașina a fost „încălțată” cu anvelope de iarnă de dimensiunea 245/35.

Polestar 2 Arctic Circle Concept beneficiază de pachetul Performance

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cauciucurile sunt prevăzute cu câte 490 de crampoane cu diametru de 4 mm și vârful metalice, special concepute pentru astfel de condiții de testare. Jantele de 19 inch sunt de proveniență OZ Racing.

Amortizoarele de performanță sunt ajustabile pe trei direcții. El sunt furnizate de suedezii de la Ohlins și au fost special create pentru această mașină. Arcurile sunt cu 30 % mai moi comparativ cu cele de pe varianta de serie Polestar 2.

Acestea dispun de camere suplimentare de reglare pentru un control mai bun al tracțiunii. Există 18 setări, nouă pe față și tot atâtea pe puntea spate. Totodată, au fost montate niște bretele din față în spate pentru se spori rigiditatea torsională.

Frânele Brembo cu patru pistoane fac parte din pachetul opțional Performance. Polestar 2 Arctic Circle dispune de un sistem de „launch control”, care se activează prin utilizarea padelelor de schimbare a treptelor de viteză de pe volan.

Din punct de vedere estetic, primul model de „winter rally” de la Polestar se distinge prin patru lumini suplimentare frontale LED Stedi Quad Pro. Caroseria este vopsită într-o nuanță unică de gri mat cu inserții albe. Bara de protecție față este prevăzută cu o placă din fibră de carbon pentru o protecție suplimentară dedesubt.

La interior, scaunele sport Recaro au un finisaj de culoarea cărbunelui şi prezintă accente aurii. În portbagaj suedezii au inclus o lopată pentru zăpadă din fibră de carbon și o șufă pentru remorcarea mașinii în situații dificile.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide