Polestar 2 ajunge la 476 CP printr-un update software

Autor: Mihai Morcovescu 08 dec. 2021 Știri auto

Suedezii de la Polestar anunță primul update software pentru modelul electric Polestar 2. Acesta poate fi descărcat „over-the-air” și duce puterea mașinii la 476 CP.

Deși Polestar 2 este destinat doar pieței europene, compania scandinavă intenționează să-l lanseze și în alte țări. Orice client cu o mașină eligibilă, care are acces la magazinul online „Polestar Extras”, va putea primi upgrade-ul. Acesta va costa echivalentul a 1.000 de euro, cu unele mici diferențe în funcție de piață.

Polestar 2, cifre identice cu Tesla Model 3

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelul cu zero emisii dezvoltat de marca premium aflată sub umbrela grupului Geely-Volvo a fost lansat în 2019. Dispune de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Puterea totală inițială era de 408 CP.

În urma actualizării operate de compania suedeză, modelul electric Polestar 2 a primit 68 CP și 20 Nm de cuplu. Asta înseamnă că puterea totală este acum de 476 CP, în timp ce cuplul maxim a fost urcat la 680 Nm.

Cu noile resurse, „electricul” scandinav va putea sprinta de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde. Repriza 80-120 km/h va fi realizată în numai 2,2 secunde. Practic, Polestar 2 are acum cifre identice cu principalul rival, Tesla Model 3.

Această actualizare a fost previzualizată de constructorul suedez în vară, la „Festival of Speed” de la Goodwood, unde a adus un exemplar special cu 476 CP. Acel prototip prezenta și alte modificări, între care o suspensie reglabilă cu amortizoare Ohlins.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide