Polestar 3 a trecut cu succes de testele în Emiratele Arabe Unite. SUV-ul electric urmează să intre în producție în 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 27 sept. 2023 Știri auto

Polestar anunță că viitorul său SUV electric a completat cu succes testele din deșertul Emiratelor Arabe Unite. Noul model urmează să intre în producție în 2024.

Dezvoltarea SUV-ului electric Polestar 3 continuă, iar compania anunță că testele la temperaturi înalte, efectuate în Emiratele Arabe Unite, au fost duse la capăt cu succes de SUV-ul electric. Potrivit producătorului auto, noul său model electric urmează să intre în producție în prima parte a anului viitor. De asemenea, anunță că va avea în curând 3 modele la vânzare, deoarece va lansa și Polestar 4, un SUV coupe electric cu până la 600 km de autonomie.

După debutul său dinamic global la Festivalul Vitezei de la Goodwood din 2023, prototipurile Polestar 3 s-au îndreptat către Emiratele Arabe Unite în august cu o echipă de dezvoltare de ingineri pentru a fi supuse unor teste la temperaturi extreme. Expediția a avut loc în metropolele urbane și deșerturile din jurul Dubai și Abu Dhabi, la temperaturi de până la 50 de grade Celsius.

Polestar 3 va putea parcurge peste 600 de kilometri cu o singură încărcare

Polestar 3 este echipat cu două motoare electrice, câte una pe fiecare punte, capabile să dezvolte împreună 490 CP și un cuplu maxim de 840 Nm. Însă, pachetul Performance face ca aceste valori să fie ceva mai ridicate, puterea ajungând la 517 CP, iar cuplul maxim la 910 Nm. Polestar 3 este echipat o baterie cu o capacitate de 107 kWh, care promite o autonomie de până la 610 kilometri, potrivit standardelor WLTP.

La nivel de performanțe, Polestar 3 poate realiza un sprint de la 0 la 100 km/h în 5 secunde. Cu pachetul Performance, despre care aminteam mai devreme, același sprint este posibil în doar 4.7 secunde. În ambele variante, viteza maximă este 210 km/h.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, noul SUV al celor de la Polestar preia câteva elemente de design de la modelele anterioare din gama producătorului suedez și de la conceptul Precept. SUV-ul are un ampatament lung de 2.985 de mm, ceea ce va favoriza spațiul pentru pasageri. Clienții pot opta pentru un set de jante cu dimensiuni de 21 de inch sau pentru niște jante forjate cu dimensiuni de 22 de inch.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide