Noul Polestar 4 este un SUV coupe complet electric cu o autonomie de până la 600 de km – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 18 apr. 2023 Știri auto

Polestar a dezvăluit noul său SUV coupe complet electric. Acesta se numește Polestar 4 și va fi capabil de autonomii de până la 600 de km.

Polestar introduce Polestar 4, un SUV coupe electric de performanță și al doilea SUV din gama sa de modele. Designul lui Polestar 4 preia câteva elemente cheie prezentate inițial de concept car-ul Polestar Precept. Noul SUV coupe complet electric atrage imediat atenția datorită farurilor LED cu design futurist. De asemenea, are un nas coborât pentru a ajuta la eficiența aerodinamică și o grilă frontală care contribuie la amplificarea aspectului dinamic.

Se poate observa că Polestar 4 nu este un SUV Coupe obișnuit. Polestar spune că a adoptat o abordare fundamental nouă în proiectarea modelului. Nu a luat pur și simplu un SUV căruia să îi plonjeze linia plafonului. În schimb, a dezvoltat acest model de la zero „ca o nouă generație de SUV Coupe”. Este o abordare similară cu ceea am putut vedea la Kia EV6, spre exemplu.

Polestar a făcut ceva cu totul ieșit din comun cu spatele mașinii. A proiectat Polestar 4 fără nici un fel de lunetă. Producătorul spune că acest lucru „permite un nou tip de experiență imersivă pentru ocupanții din spate”. Dacă vă faceți griji pentru vizibilitate, noul Polestar 4 este echipat cu o oglindă retrovizoare digitală de înaltă definiție care primește imagini de la o cameră video montată pe acoperiș.

Interiorul lui Polestar 4 păstrează o notă futuristă

Polestar 4 este un SUV coupe ce se încadrează segmentul D, având un ampatament lung de 2.999 mm. Lungimea totală este de 4.839 mm, lățimea este de 2.139 mm și înălțimea este de 1.544 mm. Ampatamentul lung ar trebui să ajute, în special, locurile din spate, unde ocupanții au la dispoziție și scaune rabatabile.

Caracteristicile cheie ale interiorului includ un Head-Up display de 14,7 inch, un instrumentar digital pentru șofer de 10,2 inch și un sistem de infotainment de 15,4 inch ce rulează Android Automotive. Este disponibil și un sistem audio Harman Kardon cu 12 difuzoare, în timp ce pachetul opțional Nappa adaugă o pereche de difuzoare suplimentare pe tetierele fiecărui scaun din față. Polestar folosește destul de multe materiale prietenoase cu mediul la bordul noului său model.

Un adevărat SUV de performanță

Polestar 4 este cea mai rapidă mașină de producție dezvoltată de producătorul suedez până în prezent. Sprintul 0-100 km/h este realizat în doar 3,8 secunde, iar puterea maximă este de 544 CP.

Vor fi disponibile două versiuni, ambele dispunând de un acumulator de 102 kWh. La baza gamei se află modelul echipat cu un singur motor electric de 272 CP și 343 Nm, montat pe putea din spate. Această variantă ar trebui să ofere și cea mai mare autonomie. Polestar declară că această variantă cu tracțiune spate poate parcurge până la 600 de kilometri cu o singură încărcare.

Cei care doresc performanță suplimentară vor avea la dispoziție varianta Long Range Dual Motor. Are două motoare electrice care produc un cuplu combinat de 544 CP și 686 Nm. Acest model ar trebui să parcurgă până la 560 de kilometri cu o singură încărcare și include un ambreiaj pentru a decupla motorul electric frontal atunci când nu este necesar, sistem care ar trebui să îmbunătățească eficiența și, implicit, autonomia totală. Toate variantele oferă încărcare la viteze de până la 200 kW DC și 22 kW AC. Posibilitatea de a da curent către alte dispozitive este, de asemenea, standard, la fel și o pompă de căldură care poate precondiționa cabina și bateria.

Polestar a echipat noul model cu cel mai nou sistem SuperVision Advanced Driver Assistance System de la Mobileye. Acest sistem dispune de 12 camere, un radar și 12 senzori cu ultrasunete în standard. Pachetul Pilot Pack este disponibil ca opțiune și include posibilitatea schimbării automate de bandă atunci când șoferul atinge maneta de semnalizare.

Polestar 4 va fi lansat pentru prima dată în China, producția fiind planificată să înceapă la fabrica din Hangzhou, China, în noiembrie 2023. Începând cu 2024, noul SUV coupe electric va ajunge și în Europa sau în SUA. Detaliile finale referitoare la prețuri nu au fost anunțate, dar noul model ar trebui să aibă un preț de pornire de aproximativ 60.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide