Polestar 3 va fi echipat cu un sistem de siguranță ce monitorizează atenția șoferului

Autor: Ionuț Vîlciu 19 dec. 2022 Știri auto

Polestar 3 va fi echipat cu un sistem de siguranță avansat, care monitorizează atenția șoferului. Sistemul urmărește mișcarea ochilor și poate detecta momentele de neatenție.

Polestar 3 a prezentat noul său SUV electric în toamna acestui an, noul model fiind numit Polestar 3. SUV-ul producătorului suedez este echipat cu o suită de sisteme de siguranță, gata să taie din vânzările lui Tesla Model X sau alți rivali electrici.

Compania a dezvăluit un nou sistem de siguranță avansat, care va fi întâlnit pe noul său SUV electric. Acesta este dezvoltat împreună cu compania suedeză SmartEye și va putea urmări mișcările ochilor șoferului în timp ce conduce.

Cum funcționează sistemul de monitorizare a atenției?

Cu ajutorul a două camere și a software-ului special creat, mișcările ochilor, pleoapelor și ale capului vor putea fi detectate. Analizând toate aceste date, sistemul va putea determina dacă șoferul este neatent și îl va avertiza cu mesaje pe bord sau prin semnale acustice. În cazul în care șoferul nu va reacționa la semnalele oferite, mașina va aplica frânele.

Acest sistem de siguranță va fi oferit în echiparea standard a lui Polestar 3. Pe lângă acesta, SUV-ul oferă cumpărătorilor o serie întreagă de sisteme de asistență. Printre ele se numără Driver Alert Control, Lane Keeping Aid, și Pilot Assist. Toate aceste funcții sunt gestionate de unitatea de control de la Nvidia.

Noul sistem de siguranță va fi prezentat în cadrul CES din Las Vegas. Evenimentul se va desfășura în perioada 5-8 ianuarie 2023.

Polestar 3 este primul SUV electric al producătorului suedez

Polestar 3 este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Puterea totală a acestor motoare este de 490 CP și un cuplu maxim de 840 Nm.

Cu ajutorul pachetului Performance, puterea maximă ajunge la 517 CP, iar cuplul maxim la 910 Nm. Polestar 3 este echipat cu o baterie cu o capacitate de 107 kWh, care promite o autonomie de până la 610 kilometri, potrivit standardelor WLTP.

SUV-ul electric sprintează de la 0 la 100 km/h în 5 secunde. Cu pachetul Performance, același sprint este gata în numai 4.7 secunde. În cazul ambelor ambele variante, viteza maximă este 210 km/h.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide