Polestar 5 a debutat la Festivalul Vitezei de la Goodwood

Autor: Ionuț Vîlciu 14 iul. 2023 Știri auto

Polestar 5, unul dintre noile modele electrice ale companiei, care urmează să fie lansat, a avut debutul dinamic la Festivalul Vitezei de la Goodwood, în Marea Britanie. Polestar oferă și un set nou de imagini cu noul său model.

Polestar s-a întors la Festivalul de Viteză de la Goodwood, cu unele dintre viitoarele sale modele care își fac debutul dinamic la evenimentul emblematic – inclusiv Polestar 3 și Polestar 5.

Noul Polestar 5 a fost camuflat pentru acest eveniment și a avut parte și de un debut dinamic pentru cei prezenți la fața locului, înainte ca acesta să fie lansat oficial în 2024. Imaginile oferite de producător ne arată o parte din designul noului model care, la prima vedere, arată destul de agresiv.

Polestar 5 va avea aproape 900 CP și 600 de kilometri autonomie

Mașina se bucură de faruri LED și o semnătură luminoasă împărțită în două niveluri, dar și bară frontală agresivă, care să eficientizeze aerodinamica mașinii. Polestar 5 va fi un coupe cu 4 uși, lucru amplificat de silueta mașinii. Plafonul plonjează spre spate, acolo unde se întâlnește cu stopurile unite printr-o bandă LED.

Conform informațiilor oferite de producător, noul Polestar 5 va fi propulsat de două motoare electrice, care vor dezvolta împreună 884 CP și un cuplu de 900 Nm. De asemenea, autonomia totală a mașinii ar fi în jurul a 600 de kilometri.

Alături de Polestar 5, constructorul suedez a oferit și un debut dinamic pentru SUV-ul său electric, Polestar 3, înfrățit cu Volvo EX90. Noul SUV electric a fost prezentat în toamna lui 2022, însă livrările primelor exemplare vor începe abia în al doilea trimestru din 2024. Tot în cadrul evenimentului de la Goodwood este expus și Polestar 6, viitorul roadster electric al companiei, model ce va fi lansat în 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide