Poliția a găsit peste 40 de mașini furate ascunse în containere

Autor: David Andrei 24 iun. 2020 Știri auto

Poliția a găsit peste 40 de mașini furate ascunse în containere în Italia. Cele mai multe dintre vehicule erau aduse tocmai din Canada.

GALERIE FOTO

Autoritățile urmăreau structura infracțională încă din luna aprilie. Membrii grupării furau mașini noi, le ascundeau în containere și le urcau pe vapor cu destinația Europa. Ulterior, aceștia le inventau un istoric și le vindeau mai departe.

Autoritățile din Canada au identificat exportul ilegal al unui Audi Q7 din 2018. Mașina făcea și obiectul unei anchete desfășurate de Financial Crimes Unit din York, Canada, o autoritate care investighează fraude.

Urmând firul evenimentelor cu mașina germană în prim plan, biroul a descoperit și alte vehicule în aceeași situație. În containerele descoperite în Italia se aflau mașini de lux printre care un BMW M6 Cabrio, un Mercedes-AMG GLC 43, mai multe modele Jaguar, Lexus, Land Rover, Chevrolet, Honda, Hyundai și Toyota.

Canadienii au cerut ajutorul autorităților din Italia. Acestea au identificat containerele care conțineau mașini furate în două porturi aflate în Salerno și în Tauro. Poliția susține că destinațiile finale ale autoturismelor erau fie Libia, fie Turcia.

Mai multe mașini furate au fost confiscate de autorități

Autoritățile italiene au confiscat deja 30 dintre cele peste 40 de mașini furate. Valoarea lor totală se ridică la aproximativ 1,2 milioane de euro. Celelalte 10 vor lua drumul Canadei pentru a fi returnate proprietarilor care le declaraseră furate, după finalizarea investigațiilor. Procedura va fi una complicată, pentru că mulți dintre cei păgubiți și-au primit deja de la asiguratori sumele la care mașinilor lor erau asigurate.

Poliția canadiană este convinsă că numărul mașinilor furate și expediate către Europa este, în realitate, mult mai mare, așa că ancheta continuă. Nicio persoană nu a fost reținută încă, dar autoritățile încearcă identificarea celor implicați în furturile auto.

Presa italiană relatează că alte 100 de vehicule, care ar fi trebuit să ia drumul statelor din nordul Africii, au fost găsite în Tauro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide