Poliția a început „vânarea” șoferilor care depășesc coloana la semafor

Autor: ProMotor 15 ian. 2020 Știri auto
Poliția a început „vânarea” șoferilor care depășesc coloana la semafor

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a început „vânarea” șoferilor care circulă neregulamentar în Capitală.

„Prin acţiunea din această dimineaţă poliţiştii au urmărit îndeosebi depistarea conducătorilor auto care depășesc autovehiculele oprite în coloană la semafor, precum și care nu respectă indicatorul ocolire, instalat pe refugiul stațiilor de tramvai”, au anunțat polițiștii pe pagina de Facebook a instituției.

Au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 33.000 de lei, majoritatea pentru nerespectarea indicatorului ocolire, instalat pe refugiul staţiilor de tramvai. De asemenea, au fost acordate sancțiuni și pentru încălcarea marcajului longitudinal continuu sau pentru depăşirea vehiculelor oprite în coloană la culoarea roşie a semaforului.

19 permise de conducere au fost reținute, cele mai multe pentru depăşirea vehiculelor oprite în coloană la culoarea roşie a semaforului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric și pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

 

Prin astfel de activități oamenii legii încearcă să îi determine pe conducătorii auto să fie mai respectuoși în trafic, dar și reducerea numărului de evenimente nedorite.

Majoritatea comentariilor acestei postări au fost pozitive. Cei mai mulți internauți îi susțin pe polițiști, considerând că ar trebui să existe mai multe echipaje pe șosele, pentru mai multă ordine în trafic.

„Vă așteptăm cu interes și la intersecția Nerva Traian cu Splaiul Unirii. În mod curent există șoferi care vin dinspre Bd. Unirii spre Sincai, se încadrează pe banda de dreapta și merg înainte (sau chiar fac stânga după pod). De asemenea, întotdeauna există șoferi care depășesc coloana pe linia de tramvai” a comentat unul dintre șoferi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook



Comentarii
Inchide