Poliția i-a reținut pe hoții care au spart 35 de mașini, apoi le-a dat drumul

Autor: Promotor 19 feb. 2021 Știri auto

Poliția i-a reținut pe hoții care au spart 35 de mașini în două săptămâni la Chișinău. În cele din urmă, autoritățile i-au lăsat pe cei trei să plece acasă.

GALERIE FOTO

Toți cei trei hoți, originari din municipiile Chișinău și Comrat, sunt, de fapt, minori cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Inspectoratului de Poliție din sectorul Botanica i-au arestat pe cei trei pentru comiterea mai multor spargeri de autoturisme în perioada 7-18 februarie 2021, scrie Autoblog.md.

Aceștia au spart geamurile a 35 de mașini, pe timp de noapte, folosind un obiect contondent. Surse neoficiale susțin că aceștia foloseau o bujie pentru a sparge geamurile. Adolescenții au furat ce au găsit la bord. Prejudiciul cauzat de cei trei părților vătămate se ridică la aproximativ 76.000 de lei.

Hoții care au spart 35 de mașini sunt recidiviști. Ce riscă aceștia?

Cei trei au fost prinși și escortați la sediul Inspectoratului de Poliție. În cadrul anchetei penale demarate de autorități, hoții și-au recunoscut vina. Aceștia au menționat că au vândut bunurile materiale furate. Printre bunurile furate se numără ochelari, documente și chiar cărți de rugăciuni. (vezi GALERIA FOTO).

Pe numele celor trei au fost întocmite șapte dosare penale pentru furt. Aceștia s-au ales și cu 28 de procese contravenționale pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine.

Autoritățile le-au dat drumul după audieri, iar minorii vor fi cercetați în libertate. Potrivit legii, aceștia riscă o amendă de până la 67.500 de lei, condamnarea la muncă neremunerată în folosul comunității între 180 și 240 de ore sau pot petrece până la 4 ani după gratii.

Tinerii sunt recidiviști. Aceștia au mai anterior pe mâna poliției pentru infracțiuni similare.

Poliția din Chișinău le recomandă șoferilor să fie își doteze autoturismele cu alarmă, să parcheze în zone speciale, care sunt iluminate. “Nu păstrați la vedere în autoturism bunuri de valoare”, le mai recomandă oamenii legii conducătorilor auto.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide