Poliția australiană patrulează cu Hyundai Nexo pe bază de hidrogen

Autor: Mihai Morcovescu 15 dec. 2021 Știri auto

Importatorul mărcii Hyundai în Australia a dotat poliția din statul Queensland cu cinci modele Nexo alimentate cu hidrogen. Este singurul vehicul pe bază de pile de combustie cu hidrogen comercializat în prezent la Antipozi.

Acestea sunt primele vehicule cu emisii zero cu un astfel de sistem de propulsie din emisfera sudică. Cele cinci Nexo se vor alătura celor 28 de automobile similare intrate anul trecut în dotarea serviciilor guvernamentale și de urgență ACT.

Hyundai Nexo cu hidrogen: autonomie de 666 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cele cinci mașini Hyundai Nexo alimentate cu hidrogen vor fi folosite de polițiștii australieni în misiunile de patrulare și de intervenții. Mașinile vor fi folosite și pentru a prezenta publicului local tehnologia cu sistem de propulsie cu hidrogen dezvoltată de constructorul coreean.

Grupul motopropulsor electric pe bază de hidrogen cu care este echipat Nexo produce o putere maximă de 161 CP și 395 Nm de cuplu. Cu aceste resurse, crossover-ul realizează sprintul 0-100 km/h cu start de pe loc în 9,5 secunde. Viteza de top declarată de producător este de 179 km/h.

Potrivit cifrelor oficiale publicate de Hyundai, Nexo are o autonomie de 666 km în ciclu WLTP. Cu toate acestea, în luna mai, un Hyundai Nexo a parcurs în Australia 903,4 km cu un „plin”. La momentul respectiv, acesta reprezenta un nou record mondial pentru un vehicul alimentat cu hidrogen.

Acest record a fost, însă, doborât în luna august de o Toyota Mirai. Modelul japonez a reușit să parcurgă în sudul Californiei 1.360 km.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide