Poliția Autostrăzi – Dacă vezi aceste mașini pe autostradă, trebuie să faci ce ți se transmite

Autor: Promotor 11 feb. 2021 Știri auto

Dacă vezi aceste mașini pe șosele, trebuie să faci ce ți se transmite. Altfel, riști să fii amendat sau chiar poți să te alegi cu dosar penal. Poliția Autostrăzi a primit dispozitive speciale, care vor afișa mesaje electronice variabile pentru a comunica astfel cu șoferii.

GALERIE FOTO

Dispozitivele speciale, care vor afișa mesaje electronice variabile, vor fi montate pe lunetele autospecialelor care aparțin de Poliția Autostrăzi. Brigada care monitorizează traficul rutier și supervizează siguranța drumurilor de mare viteză apelează la această metodă pentru a comunica mai ușor cu șoferii.

Pe autostradă, unde viteza de deplasare este foarte mare, polițiștii se confruntă de multe ori cu situații dificile, atunci când vor să oprească un autovehicul sau când vor să-l conducă la locurile special amenajate pentru oprire în vederea efectuării verificărilor.

De acum însă, oamenii legii vor avea posibilitatea de a comunica vizual cu cei aflați la volan, într-o manieră mult mai clară și mai eficientă. Astfel, aceștia vor transmite mesajul dorit prin intermediul dispozitivelor luminoase, instalate în dreptul lunetei autospecialei. Va fi simplu pentru conducătorii auto să înțeleagă, în acest context, ce trebuie să facă.

Cât au costat noile dispozitive montate pe mașinile care aparțin de Poliția Autostrăzi?

Zece astfel de dispozitive au fost achiziționate și instalate pe autospecialele de poliție. Fiecare dintre ele a costat 4.300 de lei cu TVA inclus. În preț a fost inclus și montajul. Aparatura achiziționată are o garanție de 24 de luni.

”Având în vedere faptul că Poliția Autostrăzi utilizează dispozitive speciale cu mesaje electronice variabile, montate pe autospeciale folosite pentru îndrumarea şi controlul traficului rutier, le recomandăm participanților la trafic să respecte indicațiile şi dispozițiile transmise prin intermediul acestora”, a explicat Poliția Română pe pagina sa de Facebook.

Cu ajutorul noilor dispositive, oamenii legii pot transmite astfel mesaje de tipul “Control”, “Atenție”, “Urmați poliția” sau “Stop”.

ATENȚIE ? URMAȚI ? POLIȚIA ? CONTROL

Sunt câteva dintre dispozițiile sau indicațiile afișate pe dispozitive luminoase,…

Posted by Politia Romana on Sunday, 7 February 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide