Acțiune a Poliției pentru depistarea șoferilor care conduc băuți sau drogați – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan acum 2 ani Știri auto

În noaptea de 4 spre 5 aprilie, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în București pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 49 sancțiuni  contravenționale, în valoare de peste 10.500 lei și au fost reținute 6 permise de conducere. Două dintre permisele auto au fost reținute pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție), și patru dintre ele pentru alte infracțiuni.

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au constatat 5 infracțiuni. Patru dintre ele pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive, și una pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 sub sub influența substanțelor psihoactive („Cocaină”).  În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice.
În cauză s-a întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

Câțiva șoferi au fost prinși sub influența cocainei și a cannabisului

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4, influența substanțelor psihoactive (THC-5 CANNABIS).

Un bărbat în vârstă de 33 de ani a condus un autovehicul pe stradă din sectorul 4 sub influența substanțelor psihoactive (Cocaină) și a băuturilor alcoolice (0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 sub sub influența băuturilor alcoolice. (0,35 mg/l alcool în aerul expirat). În acest context, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală. Siguranța dumneavoastră constituie prioritatea instituției noastre”, se arată în comunicatul emis de autorități.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide