Poliția din Turcia va folosi modele Ferrari și Porsche. Valoarea flotei se ridică la peste 3 milioane de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 28 dec. 2023 Știri auto

Flota poliției din Turcia va include diferite supercaruri, de la Ferrari la Porsche. Valoarea acestor mașini depășește suma de 3 milioane de euro.

Cred că toată lumea știe mașinile de poliție din Dubai, o flotă impresionantă alcătuită din modele Ferrari, Nissan GT-R sau chiar Bugatti. Acum există o altă țară ce vrea să facă concurență poliției din Dubai, iar acea țară este chiar Turcia.

Un videoclip postat pe X (fostul Twitter) de ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, arată mai mult de 20 de mașini sport, supermașini și SUV-uri aduse laolaltă după ce au fost confiscate de Departamentul de Poliție din Turcia și transformate în vehicule de poliție.

Potrivit Motor1, poliția din Turcia a reținut 23 de vehicule în total. Acestea variază de la mașini de lux de ultimă generație, cum ar fi Bentley Continental GT și Porsche Taycan, până la mașini de performanță precum Ferrari 458 și Volkswagen Golf R. Există chiar și câteva SUV-uri de lux precum Range Rover Sport și Mercedes-Benz GLS. Valoarea totală este estimată la aproximativ 3,5 milioane de dolari sau aproximativ 3,14 milioane de euro.

Flota poliției din Turcia ar stârni invidia chiar și celei din Dubai

Se pare că mașinile provin de la un singur traficant de droguri pe nume Hakan Ayik. Acesta era liderul bandei de motociclete Comanchero cu sediul în Australia și avea o avere estimată la aproximativ 1 miliard de dolari. El și 36 dintre asociații săi au fost arestați la Istanbul luna trecută.

Ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, a postat un videoclip pe X în care arată flota impresionantă de peste 20 de mașini. Alături de videoclipul acesta, el a scris: „Ca urmare a operațiunilor de succes desfășurate de departamentul nostru de Poliție din Istanbul împotriva organizațiilor criminale organizate, au fost confiscate 23 de vehicule. În urma deciziei judecătorești, aceste vehicule au fost predate poliției noastre”.

Mașinile au fost dotate cu echipamentele necesare, inclusiv semnale luminoase și poartă culorile specifice poliției din Turcia. Cele 23 de automobile confiscate vor fi folosite de către poliția rutieră din Turcia.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: @AliYerlikaya / X


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide