Poliția Locală a fost desființată. Unde s-a întâmplat?

Autor: David Andrei 05 feb. 2021 Știri auto

Poliția Locală a fost desființată. S-a întâmplat în comuna Șoimuș din județul Suceava. Primarul și consilierii locali au decis înlocuirea agenților cu mai multe camere de supraveghere.

GALERIE FOTO

Primarul comunei, Mihai Gabriel Irimie, susține că astfel va face o economie de aproximativ 400.000 de lei la bugetul local. Acesta intenționează să direcționeze suma economisită către proiectele de investiții aflate în derulare. Din salariul agenților locali pe o singură lună, edilul va achiziționa camere de supraveghere video. Acestea vor fi amplasate în punctele-cheie ale comunei.

Decizia a fost votată în cea mai recentă ședință a consiliului local. Astfel, în comuna Șoimuș nu mai există Poliție Locală. Proiectul a fost inițiat în urma unei consultări a locuitorilor comunei.

“Am considerat că, având secție de poliție pe raza comunei, nu mai era necesară existența poliției locale. Sumele rămase din salariile acestor angajați vor fi folosite pentru cofinanțarea proiectelor pe care le avem în derulare și care urmează să fie accesate. Cu alte cuvinte, vor merge în investiții pentru dezvoltarea comunității”, a explicat primarul.

Cinci agenți lucrau la Poliția Locală care a fost desființată

Cinci agenți de Poliție Locală se regăseau în grila de salarizare a Primăriei din comună. Salariile lor echivalau anual cu suma de 400.000 de lei, bani de la bugetul local. Un calcul simplu arată că polițiștii primeau în medie 6.666 lei lunar.

O parte dintre foștii polițiști locali vor ieși la pensie, iar ceilalți se vor orienta către mediul privat, potrivit declarațiilor primarului Irimie.

Decizia de a desființa Poliția Locală primită cu entuziasm

Edilul a anunțat pe pagina sa de Facebook decizia luată în ședința consiliului local. Postarea a fost primită cu entuziasm de cei care îl urmăresc pe acesta pe rețeaua de socializare.

“Poliția Locală, o căpușă bugetară”, i-a scris unul dintre urmăritori.

“Felicitări pentru o decizie înțeleaptă!”, îl laudă un altul.

“Un exemplu de urmat de cât mai multe primării din țară”, recomandă un utilizator.

In ultima sedinta de consiliu local s-a votat desfiintarea politiei locale , decizia de a initia acest proiect de…

Posted by Mihai Gabriel Irimie on Wednesday, 3 February 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide