Poliția Română va cumpăra 30 de mașini 4×4 cu minim 200 de cai putere

Autor: Andreea Ditcov 13 dec. 2022 Știri auto

Inspectoratul General al Poliției Române a deschis în SEAP o procedură de achiziție și intenționează să cumpere 30 de vehicule prin intermediul unui acord cadru pe o perioadă de doi ani. Contractul are o valoare de 7,8 milioane de lei, preț fără TVA, sumă ce va fi plătită din fonduri publice.

În anunț este menționat faptul că vehiculele trebuie să aibă „caracteristici dinamice foarte bune, capabile să se deplaseze în siguranță atât pe drumurile publice, cât și în teren accidentat”. Noile automobile trebuie să fie tip pick-up, urmând să fie folosite „pentru munca operativă”. Reprezentanții poliției au acuzat de-a lungul timpului neajunsurile parcului auto al instituției, având în vedere că mașinile din dotare nu au caracteristicile necesare pentru a fi folosite în afara drumurilor.

Care sunt caracteristicile pe care trebuie să le aibă noile vehicule ale Poliției

„Autovehiculele solicitate fac parte din categoria de omologare N1, putere de minim 150 KW, 4,4, cutie automată cu minim 7+1 trepte, sisteme de siguranță activă și pasivă performante”, este precizat în caietul de sarcini al licitației. Criteriul de atribuire constă în cel mai bun raport calitate-preț, prețul având o pondere de 80%, extinderea garanției 10%, iar ranforsarea barei din față un alt procent de 10%, scrie hotnews.ro. Perioada de garanție cerută este de 36 de luni sau 100.000 de kilometri, alți trei ani  de garanție fiind ceruți pentru echipamentele mașinilor.

Un alt punct stipulat este că livrarea se va face într-un termen de 270 de zile de la semnarea contractului de către ambele părți. Furnizorul mai are posibilitatea de a livra în tranșe, fără a depăși termenul de livrare anterior menționat.

Ofertele pot fi depuse până pe data de 12 ianuarie 2023.

Anul trecut Senatul României deschidea procedura de achiziție pentru mașini hibride. La acel moment se doreau 17 autoturisme „tip limuzină” cu propulsie hibridă (benzină + electric). Contractul avea o valoare de 2,39 milioane de lei sau un preț pentru fiecare mașină de 140.880 de euro, iar cel mai mic preț oferit urma să câștige licitația.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide