Acțiune a Poliției Capitalei pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

Autor: Marius Vișan 14 feb. 2022 Știri auto

În noaptea de 12-13 februarie, polițiștii Brigăzii Rutiere au desfășurat activități de control în mai multe puncte de interes operativ aflate în raza de competență în scopul prevenirii producerii accidentelor de circulație din cauza conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Totodată, pe arterele cu risc rutier din Capitală au fost direcționați polițiști rutieri care au acționat cu aparatul radar în vederea depistării conducătorilor de autovehicule care nu conștientizează amploarea gravitații consecințelor în cazul încălcării vitezei maxime admise pe sectorul de drum pe care circulă.

În urma celor două acțiuni desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale (31 pentru încălcarea regimului legal de viteză), în valoare de peste 31.000 lei și au constatat 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere, după cum urmează:

– 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice;
-• 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;
– 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat;
-1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, au fost reținute 14 de permise de conducere, astfel:

– 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice(contravenție;
– 5 pentru infracțiunile la regimul rutier;
– 3 pentru depășirea regimului legal de viteză cu peste 50km/h*
– 2 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric.

Totodată, au fost reținute și 6 certificate de înmatriculare, pentru deficiențele tehnice constatate.

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest s-a stabilit faptul că aceasta a consumat substanțe interzise.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din Sectorul 1 și a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat doar pagube materiale.

Polițiștii rutieri au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de probe biologice.
În acest context a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, a condus un autovehicul pe o arteră din sectorul 1 fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice. În acest context a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 336 alin 1 din Codul Penal.

Astfel de acțiuni sunt organizate permanent de Brigada Rutieră pentru reducerea numărului de accidente rutiere, creșterea nivelului de responsabilizare în rândul participanților la trafic și menținerea unui climat optim de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide