Polițist pensionar, arestat preventiv pentru că dădea amenzi în trafic, premiat cu o diplomă de merit

Autor: David Andrei 08 apr. 2021 Știri auto

Un polițist rutier, arestat preventive, a fost premiat cu o diplomă de merit. Bărbatul a fost reținut după ce a fost prins în flagrant când dădea amenzi, deși era ieșit la pensie. Acesta acționa alături de un fost coleg.

GALERIE FOTO

Fostul polițist urma să primească o diplomă de merit de la fostul loc de muncă, Inspectoratul General de Imigrări. Diploma nu a ajuns la el pentru că acesta se află în arest.

“Un profesionist care a ajutat la dezvoltarea valorilor instituției […] pe toată durata întregii activități desfășurate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări”, se arată în distincția primită de polițist.

Polițist arestat preventiv, cu 20.000 de euro mai bogat

Până în momentul reținerii sale, polițistul ar fi dat zeci de amenzi după ce s-a retras din sistem, alături de unul dintre foștii colegi. Cei doi purtau uniforme, opreau mașini în trafic, scriau procese verbale și solicitau plata amenzii pe loc. În perioada în care au acționat astfel, cei doi au strâns aproximativ 20.000 de euro din amenzi de circulație inventate.

Adevărați polițiști i-au prins în flagrant și i-au dus la audieri la Secția 9 din Capitală. Cei doi au fost arestați preventiv.

În momentul în care au fost identificați, aceștia se aflau la bordul unei mașini albe, o Dacia Logan, care nu avea însemnele Poliției Române, dar avea numere de înmatriculare folosite de obicei de mașinile Ministerului Afacerilor Interne.

Diploma de merit nu a fost atribuită special polițistului arestat. Șefii de la Inspectoratul General pentru Imigrări i-a premiat cu o astfel de distincție pe toți cei pensionați în ultimul an. Aceștia au aflat însă de la presă că bărbatul se află în arest. Potrivit Digi24.ro, când presa a cerut un punct de vedere cu privire la acest caz, instituția a decis să retragă distincția.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide