Un polițist rupe tăcerea: „Cât am dat ca să intru la Academia de Poliție?”

Autor: Promotor 18 aug. 2020 Știri auto

Un polițist rupe tăcerea. Spune exact cât a dat ca să intre la Academia de Poliție. Acesta le oferă candidaților ponturi pentru ca admiterea să fie mai simplă.

GALERIE FOTO 

“După ce intri la Academia de Poliție, semnezi un contract pe 10 ani”, spune Tavi Pertea. Sistemul îi obligă pe viitorii polițiști să rămână 10 ani. În cazul în care aceștia aleg să își dea demisia sau sunt demiși din vina lor, vor fi obligați să plătești școlarizarea. Suma poate ajunge chiar la 40.000 de lei.

Ce probe se dau la admitere la Academia de Poliție?

Sunt trei probe prin care trebuie să treacă orice candidat. Prima este proba psihologică. Una dintre întrebările prezente constant în chestionarele de examen este “Visezi urât noaptea?” Și întrebarea “Ai impresia că te urmărește cineva?”, este una pusă des candidaților. “De când m-am însurat, eu am impresia mereu că mă urmărește cineva”, glumește Tavi Perțea.

Proba sportivă este eliminatorie și cuprinde un circuit pe care trebuie să-l parcurgă viitorii polițiști. “Nu mergeți prea relaxați la examen!”, este sfatul primit de cel care a trecut cu bine prin academie.

Probele scrise cuprind 90 de întrebări, câte 30 din fiecare materie: limba română, limbă engleză și istorie.

Sfatul polițistului pentru candidați este ca aceștia să înceapă cu materia pe care o cunosc cel mai bine și să nu încerce să copieze. Cei din jur au aceleași întrebări, dar puse în altă ordine.

Cei care nu intră la Academia de Poliție pot opta pentru o școală de poliție. Orice agent de poliție poate intra în corpul ofițerilor după absolvirea unei facultăți. Se organizează regulat concursuri pentru agenții de poliție, cărora li se dă posibilitatea să devină ofițeri.

Tavi Perțea povestește că este întrebat constant cât a dat șpagă ca să intre la Academie. Polițistul rupe tăcerea: “Am dat un an din viața mea!”

Acesta explică faptul că, în clasa a XII-a, pentru el nu a existat zi de naștere și nici sărbători. Dormea 3-4 ore pe noapte ca să aibă timp să învețe.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Academia de Politie



Comentarii
Inchide