Scuze folosite de șoferi atunci când sunt trași pe dreapta de poliție

Autor: David Andrei acum o lună Știri

“Mi-e rău!”, „Mă grăbesc!”, “Am o rudă bolnavă” și chiar “Sunt însărcinată”. Sunt scuzele auzite de polițiștii de la Brigada Rutieră iar și iar. Dar care sunt cele mai comune scuze folosite de șoferi atunci când sunt trași pe dreapta de poliție?

GALERIE FOTO

Un polițist român vorbește despre ce scuze au șoferii când au de-a face cu oamenii legii. “Uneori ne amuză chiar și pe noi”, spune comisarul de poliție Tavi Perțea, cu experiență de 10 ani în domeniu.

Într-un vlog amuzant, Tavi Perțea vorbește despre cum încearcă șoferii să scape de sancțiune. Conducătorii auto care nu poartă centura spun că au de parcurs doar o distanță scurtă, de parcă legile s-ar aplica diferit în funcție de distanța parcursă.

Ce spun cei care sunt prinși cu alcoolemie mare? Susțin că au consumat doar o bere, când etilotestul arată de parcă ar fi consumat trei pahare de tărie, un litru de vin și câteva shot-uri. Alții dau vina pe salata de castraveți sau pe apa de gură pentru alcoolemie.

De ce unii șoferi li se adresează celor din poliție cu apelativul “șefu’”?

Polițistul spune că atunci când șoferul i se adresează cu apelativul “șefu’”, atunci când e tras pe dreapta, acesta își dă seama că e pasibil de sancțiune.

“Da’ ce-am făcut, șefu’?” este replica celor care nu opresc atunci când li se face semn să tragă pe dreapta și este prins după o urmărire de câțiva kilometri și câteva mașini avariate.

Cu umor, Tavi Perțea aduce în prim plan și un semn de întrebare pe care și-l ridică șoferii: “Cum m-a prins pe mine poliția când eu conduc BMW, iar ei conduc Dacia Logan de 1.4 benzină din 2006?”

Șoferii au găsit și o metodă de a parafraza celebra întrebare, care sună a amenințare: “Știi cine sunt eu?”. În locul ei, ca să nu se saboteze din start, ei îl întreabă pe polițist: “Cum ați spus că vă numiți?”

VIDEO:Comentarii
Inchide