Un poliţist din Strehaia pune la punct un „bombardier”. Conversația halucinantă a fost înregistrată de bodycam-ul polițistului

Autor: ProMotor 06 feb. 2021 Știri auto

Poliţistul este din Strehaia şi a avut curajul nu doar să oprească în trafic un „mahăr” al localităţii şi să-i suspende permisul. După ce a fost ameninţat, l-a şi dat în judecată.

Povestea tânărului poliţist din Strehaia a fost dezvăluită de colegii acestuia de la Sindicatul Europol pe pagina oficială de Facebook. Totul s-a întâmplat într-o localitate unde, de cele mai multe ori, poliţiştii închid ochii la neregurile din trafic.

„Ştiu că localnicii din zonă sunt extrem de periculoşi şi nu vor să-şi complice viaţa”, povestesc poliţiştii care ştiu exact ce se întâmplă în Strehaia. Un tânăr din Mehedinţi, însă, repartizat recent la postul de Poliţie din Strehaia a avut curajul să demonstreze că lucrurile pot fi schimbate, scrie Adevărul.ro.

La finalul anului 2020 polițistul a oprit un şofer care a încălcat o regulă de circulaţie rutieră pentru care i-a suspendat si dreptul de a conduce pentru 30 de zile. Şoferul a încasat greu vestea, iar după citirea procesului verbal a început să îl ameninţe pe poliţist: „Te fac, îţi rup picioarele! Nu te ameninţ, o să te fac când ne vedem, când o să fii fără uniformă”.

Toată această conversaţie a fost înregistrată de bodycam-ul politstului, iat tânărul poliţist nu a stat pe gânduri, a depus plângere şi pe numele şoferul s-a întocmit un dosar penal pentru ultraj.

Redăm mai jos mesajul publicat de Sindicatul Europol pe Facebook

„5000 lei pentru un ultraj?

Robert este un tânăr polițist care a fost repartizat după absolvirea școlii de agenți de poliție la Brigada Rutieră București. Ulterior, a reușit să se întoarcă în județul său de domiciliu, Mehedinți, unde a fost repartizat la formațiunea rutieră din Strehaia.

Strehaia e renumită încă de la începuturile manelelor în România, iar „bombardierii” sunt dintre cei mai autentici, dintre cei care te „dezbracă” de uniformă sau care iți spun ca fac „suta de mii de euro pe lună p’afară”. Cu toate aceste acestea, Robert aplică legea indiferent de marca autoturismului, de hainele „dolce&banana” sau de ceasul „de aur” de la mâna șoferului.

Așa s-a întâmplat și la finalul anului 2020 când a oprit un șofer care a încălcat o regulă de circulație rutieră pentru care i-a suspendat si dreptul de a conduce pentru 30 de zile. Șoferul a încasat greu vestea, mai ales că era contrariat de „tupeul” unui „mucos” care are curajul să îi „ia lui permisu”.

Te fac, îți rup picioarele!

După citirea procesului verbal șoferul a început să îl amenințe pe polițist: „Te fac, îți rup picioarele! Nu te ameninț, o să te fac când ne vedem, când o să fii fără uniformă”. Din păcate pentru cetateanul european ce are drepturi și nu își cunoaște obligațiile, toată această conversație a fost înregistrată de bodycam-ul politstului.

După întocmirea dosarului penal, evident că nu s-a luat nicio măsură preventivă față de șofer. Ba mai mult, a încercat să scape prin plata unui „prejudiciu moral” de 5000 lei, că așa l-a învățat avocatul că dă mai bine pentru procuror. Robert nu a profitat însă de această sumă. A redirecționat-o în aceeași zi unui ONG care se ocupă de copiii cu dizabilități neurologice.

Robert face parte din noua generație de polițiști, și nu doar pentru că este tânăr, ci pentru că are principii și o mentalitate sănătoasă, de care avem atât de multă nevoie într-o societate tot mai bolnavă. Felicitări Robert! Ne mândrim cu tine!”

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Sindicatul Europol



Comentarii
Inchide