Cum arată dispozitivele audio-video portabile de tip body camera cu care sunt dotați polițiștii?

Autor: Marius Vișan 15 feb. 2020 Știri auto

De la începutul acestei luni, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj utilizează sisteme audio-video portabile de tip body camera.

Aceste sisteme reprezintă mijloace de descurajare a săvârșirii unor fapte ilegale, precum ultrajele sau faptele de corupție, ca urmare a conștientizării faptului că intervențiile și acțiunile polițiștilor sunt înregistrate.

Prin urmare, aceste sisteme sunt benefice atât pentru polițiști, pentru protejarea acestora împotriva faptelor de ultraj și a acuzațiilor îndreptate împotriva lor cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu, cât și pentru protejarea persoanele ce fac obiectul intervențiilor și acțiunilor acestora.

Polițiștii de ordine publică și cei rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca utilizează pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu 125 body cam-uri. Alte 25 de astfel de sisteme audio-video portabile sunt folosite de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, respectiv 8 body cam-uri de către polițiștii orașului Huedin.

Acestea sunt folosite, cu preponderență, în cadrul activităților de îndrumare, supraveghere și control în trafic, precum și la acțiunile de menținere a ordinii și siguranței publice.

Sistemele audio-video portabile sunt folosite cu titlu gratuit de polițiști, în urma încheierii unor contracte de comodat cu primăriile din Cluj-Napoca, Dej și Huedin.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Digi24.ro, ziarulfaclia.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide